HolotropikumAlternatív gyógyászatTermészetes gyógymódok a homloküreg-gyulladás kezelésére

Természetes gyógymódok a homloküreg-gyulladás kezelésére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem kellenek antibiotikumok ahhoz, hogy megfelelően kezelni tudjuk a homloküreg-gyulladást, legalábbis, ha enyhébb lefolyású problémáról van szó. Ezen betegségnek igencsak kellemetlen tünetei vannak, ilyen az erős fejfájás, főként a homlok- és a szemek környékén, eldugult orr és persze a láz.

homlokureg-gyulladas

Ha nagyobb a baj, akkor műtéti beavatkozás is indokolt lehet, de ha erre nincs szükség, akkor a természet patikájából válogatva, képesek vagyunk mi is megszünteti ez a betegséget, anélkül, hogy erős antibiotikumokat kellene szedjünk.

Torma – Próbáljuk ki ezt a kitűnő hatóanyagokkal rendelkező gyökérzöldséget. Először is reszeljük le, egy darab gézre helyezzük rá, formáljunk belőle kisebb labdát, majd tegyük az orrunk elé, és 15 percig lélegezzük be a csípős illatot, amely kidugaszolja az üregeket, így a váladék is kiürül. A kúrát legalább 5 naponta, egy alkalommal ismételjük meg.

Melegített sópárna – Ez is hatásos. A párnát be kell tenni a sütőbe pár percig, amíg jól felmelegszik. Ha ezzel kész vagyunk, akkor csak a homlokunkra kell tenni. A procedúrát annyiszor kell megismételni, amíg nem fog enyhülni a fájdalom.

Sós inhalálás – Két liter forró vízbe oldjunk fel 4 kanál sót, lehetőleg tengerit, vagy himalájait. Ezután hajoljunk a fazék fölé és legalább 10 percen keresztül lélegezzünk mélyeket.

Fokhagyma – A fokhagyma azért hasznos, mert antibakteriális hatóanyagokat tartalmaz. Egy cikket zúzzunk össze, majd tegyük egy pohárba és öntsünk rá 4 kanál vizet. Egy pipetta segítségével szívjuk fel a természetes orrcseppet és pár cseppet tegyünk bele mindkét orrlyukunkba.

Kasvirág (Echinacea) főzet, vagy tea – Készítsünk belőle főzetet, ez erősíti az immunrendszert, de teát is főzhetünk belőle, amelybe tehetünk bazsalikom, vagy csombor illóolajat és a teából napi két nagy kancsóval fogyasszunk el.

Csípős paprika – Ez is egy hatásos növény, ajánlott naponta két héten keresztül fogyasztani, de főzetet is készíthetünk belőle: egy kevés vizet tegyünk oda főni, vágjunk bele apró darabokat, majd hagyjuk kihűlni. Egy tiszta zsebkendőt mártsunk bele a főzetbe, s azzal borogassuk a homlokunkat.

Gyógynövényes fürdők – Bio menta, eukaliptusz, vagy fenyő illóolajt használva nagyszerűen megelőzhetjük, vagy kezelhetjük az homloküreg-gyulladást. Emellett meg el is lazulunk, ami szintén hozzájárul a gyógyuláshoz.

Igyunk sok folyadékot – A folyadékpótlás elengedhetetlen ahhoz, hogy helyre jöjjünk a gyulladásos betegségből. Ilyenkor a szervezet sok vizet veszít, mivel a láz miatt verejtékezéssel igyekszik hűteni a testet. Készítsünk csomborból, borókafenyőből, kamillából, cickafarkból teát, ezt igyuk rendszeresen, ha homloküreg-gyulladásban szenvedünk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek