HolotropikumTerhesnek lenni nyáron? 5 hasznos tanács, hogy könnyedén átvészeld a meleg időszakot!

Terhesnek lenni nyáron? 5 hasznos tanács, hogy könnyedén átvészeld a meleg időszakot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha a nyári hónapokra esik a várandósságod nagyrésze, adunk 5 tanácsot, hogy könnyebben kibírd ezt az időszakot!

Terhesnek lenni nyáron? 5 hasznos tanács, hogy könnyedén átvészeld a meleg időszakot!

Kánikulában nem egyszerű terhesnek lenni, ezért a várandós nőknek figyelniük kell arra, hogy a szervezetük nehogy túlhevüljön, és gondoskodniuk kell a folyadékpótlásról is, mert a kiszáradás is veszélyes lehet ilyen körülmények között.

Most következzen 5 tanács, amely könnyebbé teszi a meleg hónapok túlélést a várandósság ideje alatt.

1. Árnyékban, a szabadban

Reggel, a hűvösebb időszakban minden várandós nőnek jót tesz egy rövid séta, netán torna a szabadban. Az úszás is nagyon ajánlott, hiszen ilyenkor a szervezet kellően lehűl, és mozog is, ami jótékony hatással van az anya és a magzat egészségére.

2. Fontos a zöldség, gyümölcs fogyasztása

A zöldségekben, gyümölcsökben lévő tápanyagok nagyon hasznosak az édesanyának és a méhében növekvő babának is, ezért nem szabad kihagyni a napi menüből. A forró hónapokban különösen jólesik a változatos, nyers gyümölcs-zöldség fogyasztás, különösen saláták formájában.

3. A hidratáció nagyon fontos

Aki kisbabát vár, annak sok vizet, citromból készült természetes üdítőket kell innia, mert ezáltal a szervezet hidratációja megfelelő lesz, és ezáltal hasznos tápanyagokhoz jutnak a sejtek.

4. A napfényből hasznos D-vitaminok származnak

A kora reggeli órákban, valamint délután 5 óra után nyugodtan lehet a várandós kismamáknak is a napon tartózkodni, sőt, fontos is, ha szeretnének hasznos D-vitaminokra szert tenni. Mert ha kevés D-vitamin van az anya szervezetében, akkor azzal nőhet a cukorbetegség kialakulásának esélye.

5. Ha teheted utazz el nyaralni a pároddal

Mégpedig egy kellemes, hűvösebb helyre, ahol nincs kánikula, hanem nyugalom, szabadság, kényelem vesz körül. Fontos, hogy minél kevesebb stressz érje a szervezetet, mert így problémamentesebb lesz a szülés és a baba is nyugodtabb lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek