KuriózumTeljesen rendben van, ha az évek előrehaladtával elveszíted a barátaidat. 5 ok,...

Teljesen rendben van, ha az évek előrehaladtával elveszíted a barátaidat. 5 ok, amiért ez elő szokott fordulni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs semmi különös abban, hogy idővel a baráti köröd teljesen kicserélődik!

Teljesen rendben van, ha az évek előrehaladtával elveszíted a barátaidat. 5 ok, amiért ez elő szokott fordulni!
Fotó: Pixabay.com

Mivel az ember változik, ezért nem újdonság az sem, hogy idővel a baráti köre is változásokon megy keresztül, vagyis a gyerekkori, kamaszkori barátságok közül sok megszűnik, és átveszik helyüket mások, más személyiségű emberek. A változás lehet rossz is, mert nem mindig eshet jól, ha megszakad egy baráti kötelék, de lehet jó is, hiszen új embereket ismersz meg, akikkel könnyebben megtalálod a közös hangot.

Most következzen 5 ok, amiért a régi barátságok megszűnhetnek!

1. Megváltozik az érdeklődési köröd

Ahogy felnősz, érettebbé válsz, úgy változik meg az érdeklődési köröd, az értékrended, és lehet, hogy olyan dolgokat fogsz értékelni, amelyeket korábban nem, így emiatt megszakadhat jó pár baráti kapcsolatod, gyakorlatilag új életet kezdesz, amelybe olyan emberek fognak beleilleni, akiknek hasonló az érdeklődési körük.

2. Tapasztalatok gyűjtése

Ahogy idősödsz, úgy teszel szert több tapasztalatra, és ennek alapján képes vagy megítélni, hogy egy baráti kapcsolatod jó, vagy rossz irányba mutat. Ha rossz irányba, akkor meg tudod szakítani az illetővel a kapcsolatot, és olyan emberek társaságát fogod keresni, akik között teljesen jól érzed magad.

3. Megváltozott környezet, költözés

Ne ijedj meg, hogy nem fogsz új barátokra szert tenni, ha más helyre kerülsz. Ahogy telnek az évek, úgy gyűlnek a tapasztalataid, így nő az esélye, hogy több témában is el tudj beszélgetni emberekkel, akik majd a barátaiddá válhatnak, akik sokkal érdekesebbek, intelligensebbek lehetnek majd, mint az addigi barátaid.

4. Időhiány

Ez is az okok között van, hiszen gyakran a karrierépítés során nem jut elég idő a régi baráti kapcsolataid ápolására, és inkább a kollégáiddal leszel jóban, és egy idő után már ők lesznek a legjobb barátaid. Ha ezt nem szeretnéd, akkor jobban be kell majd oszd az idődet, hogy jusson belőle a barátaidra is.

5. Hazugság, átverés

Gyerekkorban még nincs túlzott jelentősége, ha valaki füllent egyet, vagy felnagyítja a valóságot. Viszont ez már nem működik felnőttkorban, hiszen az a barát, aki hazudik, netán becsap, az már többé nehezen számít barátnak, ha csak jóvá nem teszi a bűnét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek