LélektárTelihold a Szűzben február 24-én: Háromszoros gyógyulás a Hold erejével, ami lezár...

Telihold a Szűzben február 24-én: Háromszoros gyógyulás a Hold erejével, ami lezár egy asztrális ciklust

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Február 24-én lesz a tél utolsó Teliholdja, ami asztrológiai szempontból a Szűz 5. fokára esik, és szembenállásban lesz a Halakban lévő Nappal. Ez a Telihold az energikus Szűz témáit hordozza, és egyben ennek az asztrális ciklusnak az utolsó Teliholdja. Ezt a holdfázist megtisztulás, elengedés, elrendezés, a gyógyuláshoz szükséges eszközök magunkhoz vonzása jellemzik.

Ez a Telihold az önismeretre, a munkára és a hatékonyságra helyezi a hangsúlyt, de a fizikai, érzelmi és szellemi egészségről és gyógyulásról is szól. A Szűz hatása alatt hajlamosak vagyunk önállóbb magatartásra, arra, hogy értékeljük a mindennapi életünkhöz használt eszközeinket és technikáinkat, még a leghétköznapibb vonatkozásaikban is, valamint arra, hogy nagyobb önbizalommal cselekedjünk, életünk gyakorlatiasabb oldalaira összpontosítsunk, és szigorúbban tervezzük meg a közeljövőnket. Ha ebben az időszakban a munkánkra összpontosítunk, a következő égető kérdés fogalmazódhat meg bennünk – amely egy kisebb egzisztenciális válságot is elindíthat: valóban hasznára válik a munkám másoknak? Van értelme és célja, hozok változást – bármilyen kicsit is – a körülöttem lévők életébe?

A részletek ilyenkor rendkívül sokat számítanak, teljes összetettségükben érzékeljük azokat, amikor egy adott kérdésről van szó. Szeretnénk hasznosnak érezni magunkat a saját életünkben, a munkánkban, kiiktatni a káros szokásokat és mindazt, amiről tudjuk, hogy árt nekünk, de még nem tudtuk elengedni. A Szűz a bölcsesség és az intuíció jegye is, ezért arra szólít fel bennünket, hogy hallgassunk arra a bizonyos belső hangra, kapcsolódjunk személyes erőnkhöz, testünk templomához, figyeljünk az igényeire, gondoskodjunk róla és bánjunk vele kellő tisztelettel.

Mit kell megváltoztatnunk vagy elfogadnunk a mindennapi rutinjainkban, hogy egészségünk és jólétünk virágozzon? Mi hiányzik ahhoz, hogy igazán boldogok legyünk, békében önmagunkkal, a mindennapjainkban, a munkahelyünkön, az otthonunkban egyaránt? Gondoskodtunk-e a lelkünkről és a testünkről, vagy a teljes kimerülésig hajszoltuk magunkat, figyelmen kívül hagyva a figyelmeztető jelzéseket? Egyes testi tünetek most felerősödhetnek, vagy felzaklathatnak ezekben a napokban, emlékeztetőül arra, hogy ne hanyagoljuk el önmagunkat, és haladéktalanul keressünk megoldásokat, ha kell szakemberek segítségét, és beszéljünk nyíltan a testünk igényeiről, arról, ami zavar bennünket.

Az egészség egyesek számára prioritást élvez ebben az időszakban, ahogyan a gyógyulási lehetőségek feltárása, az életmódváltás, az új, egészséges szokások bevezetése vagy a krónikus betegségek kezelésére való összpontosítás és figyelem fenntartása is.

A Telihold előtti és utáni napok proaktívak, cselekvésre ösztönöznek, hogy befejezzük, amit elkezdtünk, vagy megszabaduljunk a félelmeinktől, kifogásainktól, mondjunk le a passzivitásról és a halogatásról, állítsunk fel fontossági sorrendet, hogy egyszerűsítsük és megkönnyítsük az életünket. Még valószínűbb, hogy ha 2023 szeptemberében elkezdtünk valamit, aminek az volt a célja, hogy az életünk valamelyik aspektusát rendbe hozzuk, javítsuk, hogy több rendet és struktúrát hozzunk a mindennapi létezésünkbe, gyökeret eresszünk valahol, akkor most learatjuk ennek az útnak a gyümölcsét. Ha volt egy személyes célunk, amelyet kitűztünk magunk elé, és meg akartunk valósítani, most itt az ideje, hogy véglegesítsük, és felvegyük a megvalósult álmok listájára.

A Szűzben lévő Telihold ideje alatt előtérbe kerül a Vénusz és a Jupiter által létrehozott kvadrát is, amely jobban tudatosítja bennünk azokat a dolgokat, amelyeket akarunk, és amelyek valóban jót tesznek nekünk, a fejlődés, a terjeszkedés és a növekedés felé terelve bennünket. Már nincs szükségünk mások megerősítésére – azokéra sem, akik nagyon közel állnak hozzánk – a saját szemünkben kell növekednünk, hogy jobban tudatában legyünk valódi értékünknek.

Ugyanakkor a Halakban lévő Szaturnusz és a Szűzben lévő Hold által alkotott szembenállás néhány olyan kérdést is felvet, amely a karmával és a személyes szükségletekkel, a felhatalmazással vagy a családdal kapcsolatos, felszínre kerül és felnagyítódik, de a Bikában lévő Jupiter jótékony hatása segít, hogy a legnehezebb problémákra is megtaláljuk a legjobb megoldásokat.

A Szűznek szüksége van arra, hogy tisztán lásson önmagát és a környezetét illetően egyaránt, ugyanakkor abban is, amit érez, biztonságra, nyugalomra és kevesebb káoszra vágyik, ezért elkezdi kicsit átstrukturálni és rendszerezni az életét.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a Merkúr szintén érezteti a hatását a február 24-i Telihold idején. Ráadásul a Merkúr a Szűz uralkodó bolygója is, így minden eddiginél jobban oda kell figyelnünk és ébernek kell lennünk azokra az üzenetekre és jelekre, amelyeket ezekben a napokban kapunk az Univerzumtól.

Az információk szabadon áramlanak az Univerzumban ebben az időszakban, és aki kinyitja az elméjét és a lelki szemét, az gyorsabban a birtokába juthat azoknak. Néhányan közülünk akár profetikus álmokat is megtapasztalhatnak, üzeneteket kaphatnak az elhunytaktól, valamilyen formában érzik a jelenlétüket, szokatlan találkozásokat vagy furcsa eseményeket tapasztalnak, amelyek hirtelen megváltoztatják életük irányát.

Ugyanakkor jó, ha ebben az időszakban kevésbé vagyunk kritikusak önmagunkkal, és ahelyett, hogy nyomást gyakorolnánk magunkra, de tanulva a múltbeli hibáinkból, gyengéden és konstruktívan bátorítjuk magunkat a cselekvésre, bízva az eredményeinkben. Más szóval, miután alaposan és racionálisan átgondoltunk egy döntést, vigyük véghez azt és lépjünk előre.

A Szűzben lévő Telihold az Ikrek, a Szűz, a Nyilas és a Halak csillagjegyek szülötteire lesz a legnagyobb hatással.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek