HolotropikumTejes puliszka: védi a májat, csökkenti a koleszterinszintet és meghosszabbítja az életet!

Tejes puliszka: védi a májat, csökkenti a koleszterinszintet és meghosszabbítja az életet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szakértők azt állítják, hogy a puliszka és tej rendszeres fogyasztása megvédi a májat, sőt úgy tekintenek rá, mint a fiatalság elixírjére.

Ezt az ételt már Kolumbusz óta fogyasztják az emberek. Régen a szegények táplálékának számított, bár az őslakos amerikai törzsek körében végzett legújabb tanulmányok kimutatták, hogy azoknak az átlagos élettartama, akik kukoricát fogyasztottak, sokkal magasabb volt, mindazoké, akik nem iktatták be az étrendjükbe.

Védi a gyomrot és a májat

A Köln-i Egyetem növényi sejtbiológiai szakemberei a közelmúltban felfedezték a palmitinsavakból származó anyagok jelenlétét a kukoricamagokban. Kémiailag ezek az anyagok zsírsavak, keto savak, amelyek a palmitinsav és az arachidsav oxidációjából származnak, és csak és kizárólag a kukorica növény gyökerében keletkeznek.

Ezek a keto-savak figyelmen kívül hagyják a klasszikus kémia és a biológia törvényeit, így nagyon könnyen felszívódnak a belekben, anélkül, hogy kémiai átalakulásokat szenvednének. A vérbe kerülve hidroxi-savakká alakulnak, amelyek kémiailag kombinálhatók a szervezetben megtalálható legalább 57 féle méregfajtával.

A kukoricában található anyagok méregtelenítő hatása megkönnyíti a máj erőfeszítéseit a mérgező anyagok semlegesítésére, jelentősen csökkentve a májelégtelenség és a cirrhosis kockázatát. A gyomorhurut és a fekélyek panaszai enyhülnek, ha kenyér helyett forró polentát fogyasztunk, ugyanis a kukoricadara, csökkenti a savasságot és nyugtató hatással rendelkezik.

Meghosszabbítja az életet

Az endokrinológusok úgy vélik, hogy a puliszka napi fogyasztása 60%-kal csökkenti a pajzsmirigy diszfunkciója által okozott mentális betegségek kockázatát.

Ezenkívül szabályozza a vér glükóz koncentrációját, így hasznos a cukorbetegek számára, ugyanakkor csökkenti a koleszterin mennyiségét a vérben, ezáltal csökkentve az érelmeszesedés és implicit módon a szívroham kockázatát. Ennek az ételnek a fogyasztása a hosszú élettartam egyik titka, mivel a római idők óta „gyógyszerként” használták a puliszkát.

Fejleszti az izmokat

Egy spanyol fiziológus észrevette, hogy Ecuadorban és Kolumbiában a teljesítménysportokhoz legalkalmasabb gyermekek „kukoricakását” tartalmazó étrendet követtek. Ezt követően egy kiterjedt sportorvosi kutatási programot indított, felfedezve, hogy ugyanazok a palmitinsavból és arachid savból származó anyagok, szerepet játszanak az izomrostok fejlődésében, a pajzsmirigyhormonok hatásmódjának megváltoztatásával.

Csökkenti a koleszterinszintet

A puliszka képes csökkenteni a szervezet koleszterin mennyiségét, így csökkentve az érelmeszesedés és a szívroham kockázatát.

Hosszabbítja a petefészkek életét

A puliszka élénkíti a nemi szervek funkcióit, különösen a nők esetében. A román antropológusok Rucăr-Bran térségében végeztek kutatásokat, ahol a puliszka gyakrabban kerül a helyiek asztalára, és megállapították, hogy a 65 év feletti nők 9%-nak nagyon intenzív petefészek tevékenysége volt, ami abban mutatkozott meg, hogy az intim életük elhúzódott akár 72 éves korukig is.

Hasznos a túlsúlyosak számára

Ez a kukoricakészítmény azok számára is hasznos, akik elhízástól szenvednek, mert rendkívül gyors jóllakottság érzetet nyújt, az összetételében lévő élelmi rostoknak köszönhetően.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek