OtthonTegyél egy vödör vizet és homokot az udvarra, és megszabadulhatsz a szúnyogoktól!

Tegyél egy vödör vizet és homokot az udvarra, és megszabadulhatsz a szúnyogoktól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A meleg évszak beköszöntével otthonunkban vagy kertünkben is megjelennek a rovarok. A fizikai kellemetlenségen, vagyis a csípésen kívül egyes szúnyogok betegségeket is hordozhatnak. Most egy igen hasznos trükköt mutatunk, amit bevethetsz a szúnyogok ellen.

Sokféleképpen lehet megszabadulni a szúnyogoktól, van, aki a rovarirtó szereket részesíti előnyben, mások pedig a természetes szúnyogirtásra esküsznek. A szakemberek a természetes rovarirtók használatát javasolják, hogy ne tegyük ki szervezetünket felesleges egészségügyi kockázatoknak – írja a Honey Nine.

Létezik egy egyszerű, de hatékony technika, amellyel távol tarthatjuk a szúnyogokat a kertünktől, vagy az otthonunktól. Mindössze annyit kell tenni, hogy megtöltünk egy vödröt vízzel és homokkal, és elhelyezzük az udvar árnyékos részén.

A homok tetejére szórjunk egy vékony réteg füvet, hogy esztétikailag jobban nézzen ki. Készíthetünk egyszerre többet is ebből a csapdából.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól víz és homok segítségével?

Aki kipróbálta, pár hét után a módszer eredményességéről számolt be. Lehet, hogy meglepő, de a hatásosság mögött egy nagyon egyszerű és logikus, mindenki számára érthető magyarázat áll.

A szúnyogokat a piszkos, zavaros víz vonzza, hiszen egy ideális közeg a jövő generációja számára. A vödörben lévő homok és fűréteg elősegíti a megfelelő környezetet a szúnyog lárvák számára.

A keverék egy emberre ártalmatlan, de a szúnyoglárvák számára mérgező baktériumot tartalmaz.

Amíg nincs más pangó vízforrás az udvaron, a szúnyogok a vödrökben kénytelenek szaporodni, így több generáció egyszerre pusztul el, míg végül az egész populáció kihal a környezetünkből.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek