A fokhagymát már évszázadok óta használja az emberiség gyógyászati célokra, hiszen számos betegség kezelésére kiváló, amit már számos tudományos kutatás is alátámasztott.

Például már az 1966-os évtől kezdődően olyan tanulmányok láttak napvilágot, amelyek igazolták, hogy a fokhagymában olyan természetes hatóanyagok vannak, amelyek megelőzik a gyomor-, illetve végbélrákot. Ugyanakkor hatékonynak bizonyult a magas vérnyomás, a koleszterin és a megemelkedett vércukorszint csökkentésében.

Azt is meg kell említeni, hogy a fokhagyma az egyik legerősebb természetes antibiotikum, ami megöli a vírusokat, baktériumokat, így megelőzhetjük az influenzát, egyéb légúti megbetegedéseket.

De most nem a fokhagyma jótékony hatásairól szeretnék nektek mesélni, hanem egy igencsak érdekes kísérletről.

Lalitha Thomas természetgyógyász és a “10 létfontosságú növény” című könyv szerzője egy igen érdekes kísérletet végzett a fokhagymával kapcsolatban.

Thomas tanárként diákokat is tanít, egyik órán arra kérte a gyerekeket, hogy tisztítsanak meg egy cikk fokhagymát, majd tegyék be azt a lábujjaik közé, ezt a módszert otthon is kipróbálhatod.

Ezzel a módszerrel a fokhagyma behatol a szervezetbe, 2 óra múlva érdekes tapasztalatban volt része a diákoknak, érezni kezdték a fokhagyma ízét a szájukban. De volt olyan diák is, aki már 5 perc múlva is érezte a fokhagyma ízét.

Nehezebb esetben a hónalj alá kell tenni a fokhagymát, ez a módszer minden esetben sikerrel fog végződni. Kipróbáljátok?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.