KuriózumTedd meg önmagadért. A pszichológusok megtanítanak arra, hogy hogyan bocsáss meg magadnak!

Tedd meg önmagadért. A pszichológusok megtanítanak arra, hogy hogyan bocsáss meg magadnak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pszichológusok megtanítanak arra, hogy hogyan bocsáss meg magadnak!

Meg kell értened, hogy a megbocsátás nem egyenlő azzal, hogy elfelejted azt, ami veled történt, hanem felszabadítod a negatív gondolatokat, és a benned kialakult rossz érzést. Figyelmen kívül kell hagynod azt, ami veled történt, ez lehet a lehető legjobb választás annak érdekében, hogy ne terheld magad ártó gondolatokkal.

Dr. Robert Enright 10 nagyon hasznos tanácsot fogalmazott meg, melyeket érdemes betartani a nyugodt élet érdekében.

1. A megbocsátás lehetséges

Ha úgy gondolod, hogy nem vagy képes megbocsátani, akkor soha nem lesz nyugodt életed. Tudd, hogy a megbocsátás mindig lehetséges, csak tőled függ, hogyan állsz a dolgokhoz. Meg kell értened és el kell fogadnod, hogy a probléma és a fájdalom csak a megbocsájtás által oldódhat meg.

2. Bocsáss meg!

Akard teljes szívvel, ne csak kötelezd magad. Csak így fogod érezni a megbocsátás jótékony hatását.

3. Készíts listát azokról a személyekről, akik megsértettek!

Írj egy listát azokról a személyekről, akik a múltban megsértettek, akikre a legjobban haragszol, azok egészen biztosan a lista elején lesznek. A megbocsátást kezd a lista alján, és így haladj felfelé.

4. Szabadulj meg a büszkeségtől!

Nem kell elrejtened a haragod, és a negatív érzelmeidet, add ki magadból a szavak segítségével, vagy gesztusokkal. A lényeg, hogy a sérelmek ne maradjanak benned, mert megbetegítenek.

5. Kezd el a megbocsátást!

Nyugodj meg, relaxálj, és készülj fel a megbocsátásra. Amikor rájössz, hogy a haraggal csak saját magadnak ártasz, pontosan akkor kezdted el a megbocsátást.

6. Képzeld magad annak a helyébe, aki megsértett

Próbálj meg úgy gondolkodni, mint ő, kezd a problémát az ő szemszögéből vizsgálni. Tedd fel a kérdést, hogy vajon ő is szenvedett-e, akarattal tette-e, tisztában volt-e vele, hogy meg fog bántani, vagy csak ideges volt-e valami miatt.

7. Mindenki hibázhat!

Olyan nincs, hogy valaki tökéletes legyen, mindannyian követünk el hibákat.

8. Próbálj meg jobb lenni!

Ha súlyos problémáid vannak, akkor is próbálj meg kedvesebb, megértőbb, segítőkészebb lenni. Légy szerényebb, és próbálj megbocsátani.

9. Fogadd el a nehézséget!

Természetes dolog, hogy, ha megbántottak fájdalmat érzel, de annak érdekében, hogy ez elmúljon, nagyon fontos hogy megbocsáss.

10. Fedezd fel önmagad!

Ha elmúlt a fájdalom, találj vissza újra önmagadhoz, keress célokat, haladj kisebb lépésekben az álmaid felé, légy boldog. Amint megbocsátasz, és megnyugszol, meg fogod érteni, hogy mi volt oka ennek a történésnek az életedben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek