Szabadulj meg a körömrágástól! Nem csak csúnya szokás, de egészségtelen is!

Nem tudsz leszokni a körömrágásról? Sajnos nem vagy egyedül a problémáddal, ugyanis a felnőtt lakosság 25-30%-a kényszeres körömrágó. A pszichológusok szerint az elfojtott feszültségek okozzák a problémát. Leginkább az introvertált emberek körében fordul elő, akik nem tudják vagy nem is akarják kifejezni negatív érzéseiket.

A körmök állapota árulkodik egészségünkről!

A körmök elváltozása számos egészségügyi problémát jelezhet. A körömlemez töredezését, kivékonyodását, elszíneződését okozhatja a vitaminok-, és ásványi anyagok hiánya, vérszegénység, gombás fertőzés, idegrendszeri problémák, de akár szív-, és érrendszeri betegségek is.

Ha fehér foltok jelennek meg a körmökön, akkor ez vitaminhiányt, gombásodást vagy vesebetegséget jelent, de ha a köröm teljes felülete fehér lesz, akkor májprobléma okozhatja az elváltozást.

A körömrágás több, mint egy idegesítő szokás!

Gyerekkorban még elfogadható, hogy a gyerek a szájában babrál, vagy szopja az ujját, de, hogyha erről bizonyos életkor után nem tud leszokni, akkor a dolog akár kényszeressé is válhat. Sőt, ezekhez társulhat még a körömrágás is.

A körömrágás az egyszerűbbtől, egészen a nagyon súlyos öncsonkításig terjedhet, amikor az illető már nem csak a körmét, de a körülötte lévő bőrt is véresre rágja. Ezáltal könnyen terjednek a fertőzések is, hiszen a körmök alól a szájba kerülnek a baktériumok, kórokozók. Különböző fogászati problémák is kialakulhatnak a körömrágás következtében, pl. ínyfertőzés és fogszuvasodás.

Hogyan szabadulhatsz meg a körömrágástól?

Az egyik legjobb módszer az, ha egy keserű oldattal kened be az ujjvégeid, körmeid, így egészen biztosan nem lesz kedved rágcsálni azokat. Úgy tartják, hogy mindenféle szokás megváltoztatásához 21 nap szükséges, három hét múlva látni fogod, hogy körmeid kiújultak, a körülöttük lévő bőr regenerálódott, és a körömrágás már eszedbe se fog jutni. Ez a módszer a gyerekek esetében is nagyon hatásos, hiszen egyetlen gyerek sem rajong a keserű ízért.

A keserű oldatot keresd a gyógyszertárakban, szaküzletekben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.