Amennyiben felújítod a lakást, és egy szakember segítségét veszed igénybe, tudnod kell, hogy a kettőtök közti kapcsolat meghatározó lesz sok mindenben! Éppen ezért, hogy a kívánt eredményeket érd el és elégedett légy a munkájával, folytonos és minél közelibb viszonyra kell törekedned a belső dizájnereddel.

Az alábbiakban megosztunk veled néhány tippet, miként is nyerd meg magadnak a szakembert annak érdekében, hogy a lakásod minél többet profitálhasson a befektetett pluszösszeg által!

1. Kérj tőle fényképeket

Egy komoly szakember esetében mindig kéznél kell lennie egy olyan fényképgyűjteménynek, amelynek segítségével beavathat téged a munkájába, és példát mutathat az eddigi megvalósításairól, esetleg javaslatokkal jöhet a segítségedre.

A fotók láttán, elbeszélgethettek az elképzeléseidről, és ne szégyenkezz megjegyzéseket fűzni a munkájához, esetleg kritikát megfogalmazni azzal szemben! Ez ugyanis hozzásegíti őt ahhoz, hogy megtudja, melyek a te elvárásaid.

2. Beszélgessetek a tapasztalatairól

Egy jó belsőtervezőnek tudnia kell mesélni az előző projektjeiről. Érdeklődj tőle afelől, hogy mennyi időt vettek igénybe a munkái, és milyen jellegű tevékenységekkel bízták meg őt. Lehetséges ugyanis, hogy a végzettségét bizonyító okiratok értelmetlenek, neked pedig egy olyan szakemberre van szükséged, aki ténylegesen segíteni tud a terveid megvalósításában.

3. Figyelj oda a kérdéseire

Annak ellenére, hogy jobbnak tartod, ha te kérdezel és ő válaszol, teret kell engedned neki, hogy ő is kérdezzen tőled. Ekkor azonban figyelj oda rá, és fordíts figyelmet a válaszaidra, mivelhogy ezektől függ a dolgok jó kimenetele. Sorakoztasd fel a gondolataidban a céljaidat, és bizonyosodj meg afelől, hogy pontosan úgy értette meg a szakember is a dolgát, ahogy te azt felvázoltad neki. Légy világos és érthető.

4. Bátorítsd a kreativitását

Tekintettel kell lenned arra is, hogy a belsőterveződ nem hiába lett szakember. Vagyis olyan fogalmakról, dolgokról tud, amelyekről lehet, hogy te még nem is hallottál! Ezért, hiába látod te tisztán a fejedben a lakásod új arculatát a legkisebb részletekig, hagyd, hogy ő is javaslatokkal jöjjön, elmondhassa a véleményét. Végülis ezért fizeted, hogy tanácsokkal lásson el! Meglepődhetsz, mikor olyan dolgokra derít fényt, amelyek a te fejedben meg sem fordultak.

5. Menj el vele bevásárolni

Mindent, amit befektetnél vagy megvásárolnál az új lakberendezést illetően, érdemes először megvitatnod a felbérelt szakemberrel. Viszont azt se tedd, hogy valamennyi beszerzést kizárólag őrá bízol! Utólag aztán fájhat a fejed, ha például az összeg nagyrésze az új fotelra ment el…

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.