KuriózumSzörnyű trauma érte a menyasszonyt: 6 hét alatt az összes haja kihullott!

Szörnyű trauma érte a menyasszonyt: 6 hét alatt az összes haja kihullott!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Súlyos traumán ment keresztül egy esküvő előtt álló fiatal nő, amikor az összes haja kihullott, és pont ezért döntött úgy, hogy felvállalja történetét, hogy példaképp lehessen mások számára, akik szintén alopáciával küzdenek.

Szörnyű trauma érte a menyasszonyt: 6 hét alatt az összes haja kihullott!

A 24 éves Sophie Hitchen döbbenten vette észre, hogy alig néhány hónappal ezelőtt, április elején „marokszámra” kezdett hullani a haja. Május közepére pedig már a hajának körülbelül 90 százalékát elvesztette, és mivel alig maradt néhány szál, inkább úgy döntött, hogy leborotválja azokat is.

Nem csak a haja, hanem az összes testszőrzete, többek közt a szemöldöke is kihullott.

Szörnyű trauma érte a menyasszonyt: 6 hét alatt az összes haja kihullott!

A fiatal nő esküvője jövő év októberében lesz, és azt mondta, hogy reméli, példakép lehet más hasonló problémával küzdő fiatalok számára is. Sophie, aki egy hajózási társaság értékesítési csapatának vezetője elmondta, hogy, amióta alopeciával küzd nagyon magányos lett, úgy érzi teljes egészében megváltozott az élete.

A világhálón megismerkedett egy szinte alopeciás lánnyal, aki sokat segített, hogy átvészelje az elmúlt időszakot.

“Szerettem volna az a lány lenni más emberek számára. Nem akarom, hogy bárki is úgy érezze, egyedül éli át ezt a problémát. Olyan sok kedves üzenetet kaptam az elmúlt hetekben más lányoktól vagy szüleiktől, akik azt mondták, hogy a bejegyzéseim valóban segítették őket. Senki sem tud eleget az alopeciáról, vagy arról, hogy mi okozza valójában, de fel kell hívni rá az emberek figyelmét” – mondta Sophie.

Szörnyű trauma érte a menyasszonyt: 6 hét alatt az összes haja kihullott!

A fiatal nő nagyon nehezen tudta feldolgozni betegségét, az első három hétben ki sem kelt az ágyból, teljesen elzárkózott az emberek elől. Majd idővel rájött, hogy ez így nem mehet tovább, és megkérte a vőlegényét, hogy teljesen borotválja le a haját.

Ezután következett egy hat hetes szteroid kúra, amely az immunrendszer erősítését szolgálta.

“Az alopecia nem gyógyítható, a cél inkább az immunrendszer szinten tartása” – mesélte Sophie. A fiatal nő nemrég egy olyan speciális hajszerkezetre költött 2500 dollárt, amely a fejbőréhez rögzíthető, így nyugodtan aludhat és akár úszhat is vele.

Szörnyű trauma érte a menyasszonyt: 6 hét alatt az összes haja kihullott!

“Sokkal könnyebbé teszi az életemet, reggel felkelek, és nyugodtan élhetem az életem anélkül, hogy aggódnom kellene, mint a paróka esetében. Viszont amiatt még mindig kissé ideges vagyok, hogy hogyan fogok kinézni az esküvőmön. Sokat küzdöttem, míg megértettem és valamennyire elfogadtam a betegségem, és úgy gondolom, hogy ebben másoknak is segítenem kell” – mondta a fiatal nő.

Fotók: Sophie Hitchen

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek