KuriózumSzomorú, de igaz történet: 24 ezer forintból tartja el három unokáját egy...

Szomorú, de igaz történet: 24 ezer forintból tartja el három unokáját egy férfi

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 69 éves Nicolae Căian az erdélyi Szeben megyei Pusztacelinán él egy alig 12 négyzetméteres házban, és egyedül neveli három lányunokáját. A férfi fia elzavarta a feleségét, majd egy másik nővel elment a faluból, magukra hagyva a három gyermeket.

Fotó: Ramona Găină
Fotó: Ramona Găină

A nagyapa szerint nagyon nehéz 24 ezer forintból eltartani az unokákat, és férfiként is emberpróbáló feladat a gyermeknevelés. A férfi három éve egy személyben apa, anya és nagytata, és határtalanul szereti a gyerekeket. Történetét a bukaresti Adevărul napilap írta meg.

„Én főzök, egyedül mosok, apjuk és anyjuk is vagyok a gyerekeknek. Krumplit, paszulyt főzök, néha egy tyúk is kerül az asztalra. Nem volt könnyű és most sem az. Sem az apjuk, sem az anyjuk nem törődik velük, valakinek segíteni kellett. Nagyon szeretem őket” – mondta Nicolae, akinek a szemeiben könny gyűlt, amikor a maga egyszerű módján mesélt a riporternek, miközben nagy figyelemmel, és szeretettel öltöztette Andreeát. A férfi a kis nyugdíjából egy ruhácskát, téli csizmát és ételt vásárolt a közeli üzletből.

„Úgy boldogulunk, ahogy tudunk. Nehéz úgy csinálni, hogy mindenük meglegyen, semmiben se szenvedjenek hiányt. Nem tudom más valaki képes lenne-e erre” – játszott el a gondolattal a nagyapa. Cecilia Paripaş, szociális munkás jól ismeri a férfi történetét. Tisztában van azzal, hogy a nagyapa kiválóan ellátja feladatait. A szakember szerint tiszteletre méltó a munkája, és értékelni azt a tevékenységet, amit a szüleik által elhagyott gyerekek érdekében végez.

A kis udvarban nagyon sok mindenre lenne szükség. Elsősorban építőanyagra, hogy fel tudják újítani a házat, továbbá élelmiszerre, ruhaneműre és cipőkre, hogy a három kislány semmiben ne szenvedjen hiányt. Nem utolsósorban egy hűtőre is szükségük lenne, hogy legyen ahol tárolják a romlandó élelmiszert.

Akik segíteni szeretnének a kis családon, azok a 0040-731-009357-es telefonszámon érhetik el Cecilia Paripaş szociális munkást, aki majd útba igazítást ad a segítség további lehetőségeiről.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek