KuriózumSzoktál Jézussal vagy Istennel álmodni? Most megtudhatod, hogy mit jelent!

Szoktál Jézussal vagy Istennel álmodni? Most megtudhatod, hogy mit jelent!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Istenről, vagy Jézusról szoktunk álmodni? Mi a különbség a kettő között? Olvasd el a jelentőségét!

jezus-alom

Hogy miről álmodunk, leginkább azok a tényezők határozzák meg, amelyek a múltunkba történtek, és nem lettek feldolgozva, vagy hogy éppen mi foglalkoztat bennünket. A vallásos jellegű álmok ritkának számítanak, különösen azok az álomképek, ahol valakinek a Teremtő, vagy Jézus Krisztus jelenik meg. És ehhez nem kell az illető hívő, istenfélő ember legyen. De akkor mégis milyen jelentőséggel bírnak ezek az álmok.

Ha a Megváltóval álmodik valaki, legtöbbször ez valamilyen szenvedésre, megmagyarázhatatlan eseményre, érzésre utal, mivel Jézus kereszthalála sok emberben a szenvedést, feláldozást idézi fel.

Ha Isten jelenik meg álmainkban, akkor az a tökéletességgel, a fénnyel, a jósággal és a szigorral hozható összefüggésbe. És ha az álmodó még párbeszédet is folytatott a Mindenhatóval, akkor az azt jelenti, hogy szinte minden vágya teljesülni fog, és boldog lesz. Az is teljesen pozitív dologra utal, ha netán az Úr átölel, vagy áldását adja az álmodóra.

Freud véleménye

A híres osztrák pszichoanalitikus, Sigmund Freud szerint a vallásos érzelmek mélyen gyökereznek az emberi tudatban, ami azért van jelen, mert ezáltal megszűnik a hívő emberek halálfélelme.

Jung véleménye

Carl Gustav Jung szerint Krisztus álombeli megjelenése egy olyan törvény megszületésére utal, amely minden erőt képes irányítani. Tehát a Megváltó álomképe egyenlő Istennel.

A lényeg az, hogy, ha Istennel, ha Jézussal álmodtunk, az jót jelent az életünkre nézve. Megerősödünk hitünkben, megszabadulunk a félelmeinktől és közelebb kerülünk a spirituális világhoz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek