BlogSzókratész: „Ha csak magadnak élsz, akkor egy fölösleges teher vagy a Föld...

Szókratész: „Ha csak magadnak élsz, akkor egy fölösleges teher vagy a Föld számára!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Napjainkban egyre inkább rá kell döbbennünk arra, hogy az emberi élet a Teremtő legnagyobb ajándéka számunkra. Ennek szellemében a mindennapjainkat igyekezzünk úgy élni, hogy figyeljünk embertársainkra, legyünk empatikusak, segítsük a betegeket, gyengéket és a rászorulókat. Legyünk hálásak mindazoknak, akik életük kockáztatása árán, bennünket védenek, értünk dolgoznak.

És akkor halljuk a történetet, melynek tanulságát mindenki vonja le saját maga számára!

Az élet lámpásának lángja!

Volt egyszer egy orvos, aki mindenét a munkájának szentelve, mindig csak a betegei gyógyulását tartotta szem előtt. Lelkiismeretes munkájának és szaktudásának köszönhetően, nagyon sok betegét a halál torkából hozta vissza.

Egy nap megjelent előtte a Halál és azt mondta:

– Nézd, te valóban egy kiváló orvos vagy, de mivel nagyon sok embert megmenekítesz a haláltól, ezzel felborítod a világ egyensúlyát. Ezért egy alkut ajánlok számodra! Ezentúl, valahányszor egy betegedhez mész, hogy meggyógyítsd, mindig látni fogsz a fejénél egy lámpást.

– A lámpásban égő lángból tudni fogod, hogy a betegednek meg kell-e halnia, vagy van még dolga a földi életben. Ha a láng csak alig pislákol a lámpásban, az azt jelenti, hogy a betegedet bízd az én gondjaimra. Hogyha viszont a lámpás lángja erőteljesen ég, akkor a beteg a tied és meggyógyíthatod. Egyezségünk zálogaként itt hagyom a te életed lámpását is! Igyekezz mindig magad mellett tartani, hogy láthasd meddig tart a te életed.

Ezeket mondván, a Halál eltűnt az orvos szemei elől.

Nem sokkal a történtek után, egy nap az orvost egy nagyon beteg újszülötthöz hívták. Amikor belépett a szobába, az orvos megpillantotta a lámpást a gyerek fejénél, amelyben alig pislákolt a lángocska. Az orvos egy pillanatra a Halállal kötött egyezségére gondolt, de annyira megsajnálta a gyereket és annak szüleit, hogy áthágva az egyezséget, saját lámpája olajából töltött a kisgyerekébe, hogy megmenthesse azt.

Másnap egy szegény, de népes családhoz hívták, ahol az anya a halálos ágyán feküdt, melyet gyerekei álltak körül. Az orvos itt sem gondolkodott sokat, saját lámpája olajával mentette meg a haldokló anyát.

És attól arrafelé minden egyes nap így tett az orvos, nem tartva be a Halállal kötött megállapodását. Eltelt egy év, és a lelkiismeretes orvos hirtelen nagyon beteg lett és látta, amint saját lámpája lángja már csak alig-alig pislákol.

És a következő pillanatban megjelent előtte a Halál!

– Áthágtad az egyezségünket, így most eljött az idő, hogy magammal vigyelek!

A következő pillanatban az orvos már a másvilágon találta magát, ahol sorba rendezett és csak alig pislákoló lámpásokat látott maga körül.

– Még adok számodra egy utolsó esélyt! Hogy megmenthesd a saját életed, az itt sorakozó lámpások mindenikéből tölthetsz egy kis olajat a sajátodba és folytathatod az életed.

– Nem szeretnék kihasználni másokat! – rázta a fejét az orvos.

– Ebben az esetben, már nincs hatalmam fölötted, mivel te egy különleges ember vagy. Ezért szabaddá és halhatatlanná teszlek téged, mivel egész életed a mások megmentésére tetted fel! – mondta a Halál, és szabadjára engedte az orvost!

Gondolkodjunk el az olvasottakon és vonjuk le belőle a tanulságot saját magunk számára!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek