Szokatlan betegségek, élethelyzetek, amelyek szívrohamhoz vezethetnek!

A szívrohamért sok minden lehet felelős, ilyen az elhízás, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, vagy például a dohányzás. Azonban vannak kevésbé ismert okok is. Következzen most ezekből 6 darab.

1. A jó koleszterin alacsony szintje

Egy, az Indiana Egyetemen végzett kutatásból kiderült, hogy a jótékony koleszterin szintjének csökkenése veszélyt jelenthet a szívre.

2. Fertőzések

Ha fertőzéses légúti megbetegedésben szenvedünk, akkor az első három napban, mielőtt megszületne a diagnózis, 5-ször nagyobb az esélye a szívrohamnak, mint máskor, mivel a keletkezett gyulladás a szívre is negatív hatással van.

3. A veseproblémák is növelik a szívroham kockázatát

Egy Rotterdamban végzett kutatás szerint az idős vesebetegek esetében megnő a szívroham kockázata.

4. Városi környezet

A zsúfolt városi környezet sem kedvez azoknak, akik szívproblémákkal küzdenek, mivel a stressz, a rohanás túlterhelheti a szívet, elég csak megemlíteni a közlekedési dugókat, amelyek rendkívül idegtépőek tudnak lenni.

5. Prosztatarák elleni kezelés

A Harvard Egyetemen végzett tanulmány rámutat arra, hogy prosztatarák elleni kezelésen átesett férfiaknál a szívroham kockázata is megnőhet.

6. Pikkelysömör

A szakértők úgy gondolják, hogy a pikkelysömör jelenléte is növeli a szívroham kockázatát. Ezt arra alapozzák, hogy a pszoriázis egy autoimmun betegség, így nagyobb az esélye a gyulladások kialakulásának, amelyek akár szívrohamot is okozhatnak.

Save

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top