KuriózumSzívszorongató kutyahűség: 6 éve őrzi halott gazdáját a kedvenc

Szívszorongató kutyahűség: 6 éve őrzi halott gazdáját a kedvenc

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Capitán névre hallgat az a kutya, aki 6 éve nem mozdult számottevően elhunyt gazdája sírja mellől, és újabb bizonyítékkal szolgál a már transzcendens magasságokba rugó állati hűség és ragaszkodás példájára. Megpróbálták újból és újból hazavinni, de mindig visszaszökött a temetőbe, és elutasított mindenféle gondoskodást.

Fotó: La Voz

A 2011-es brazil árvízben elhunyt gazdiról és kutyájáról már korábban is cikkeztek a lapok, sőt, nemzetközi hírverést is kapott. Capitán egy németjuhász kutya, aki az argentin Villa Carlos Paz városában él, nem szándékozik tágítani gazdája sírja mellől, már több mint 6 éve.

Az elhunyt felesége azt nyilatkozta, hogy a temetés után a kutya rendellenesen viselkedett, nem lehetett ráismerni, majd keresésbe kezdett, és egymaga talált rá a sírhelyre, holott ők nem mutatták meg neki. Ezt mai napig nem tudják megmagyarázni, valamilyen okból kifolyólag rálelt és 6 éve nem ment el onnan.

Fotó: La Voz

Capitán hihetetlen története 2005-ben kezdődött, amikor Miguel Guzmán egy kölyök németjuhász kutyát vásárolt Damian fia számára. Kis idő elteltével is már látszott, hogy egy különleges kapcsolat alakult ki közöttük. A tragédia 2006. március 24-én történt, amikor is Miguel távozott az élők sorából. Miguel felesége és Damian már többször próbálták hazavinni és újra visszanevelni a kutyát az utóbbi 6 évben, de az mindig a gazdáját keresi, mindig elszökik otthonról, és mindig ugyan ott találnak rá.

A temető gondnoka jól ismeri a kutyát, és ő szokta etetni is. Elmondása szerint napi rendszerességgel érkezik, és fejét mindig a sírboltra hajtva fekszik, ugyanazon a helyen, leggyakrabban az ételt is elutasítva magától. Úgy érzi, hogy ez a kutya egy példája annak, hogy az embereknek hogyan is kéne viseltetniük egymással szembe, félretéve mindenféle ellenségeskedést.

Fotó: La Voz

A történet kísértetiesen hasonlít a szívszorító Hachiko történetére. Hachi egy Akita Inu fajtájú kutya volt, és a japán gazdája halála után évekig a vonatállomáson várta, hogy érkezzen. A történetről film is készült “Hachi: A Dog’s Tale” (Hacsi – A leghűségesebb barát) címmel, Richard Gere főszereplésével, amit talán nem is kéne bemutatnunk. Port.hu-s leírását az alábbi linken tekintheti meg az, aki mindeddig hanyagolta e értékes film megtekintését.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek