A gyerekek érzékeny “antenáikkal” hamar megérzik azt, ha állandó feszültség uralkodik a családban. A szülők hiába próbálják titkolni a nézeteltéréseiket, a gyerek úgyis tudja, érzi, hogy valami nincs rendben. Egy 6 éves kislány, mikor megtudta, hogy szülei elválnak, azt mondta az édesanyjának, inkább legyenek barátok, mintsem ellenségek az apjával.

Szívszorító kéréssel fordult a kislány az elvált szüleihez: “Azt akarom, hogy ne veszekedjetek, legyetek barátok”!

A kislány sokszor volt szemtanúja a szülei szóváltásának, és mikor már nem bírta elviselni a feszültséget, azt mondta az édesanyjának:

“Anya, készen állsz arra, hogy barátok legyetek apával?” – kérdezte a 6 éves kanadai Tiana, édesanyjától, Cherish Sherry-től.

“Igen” – felelte Cherish.

”Próbáld meg, hogy ne legyél ilyen magasan [a kezével gesztikulál], ha azt akarod, hogy barátok legyetek, alacsonyabban kell beszélni. Csak próbáld meg a legjobbat” – mondja nagyon lényegre törően a lány. “Nem akarom, hogy te és apa újra rosszba legyetek. Azt akarom, hogy kibéküljetek, és barátok legyetek.”

Tiana azt is elmondta anyjának, hogy nem akar rossz (szemtelen?) lenni, csak arra kéri őket, hogy legyenek kedvesek egymáshoz.

“Nem akarok gonosz lenni. Csak azt akarom, hogy mindenki barát legyen. Ha én kedves tudok lenni, akkor ők is. Azt akarom, hogy mindenki jóban legyen és mosolyogjon” – mondta a kislány.

Az édesanya nagyon meghatódott Tiana tanácsaitól, és elgondolkozott a sokatmondó üzeneten.

Tiana azt is elmondta, hogy nem kell sok ahhoz, hogy félretegyük az egónkat, és megpróbáljunk megértőbbek lenni. “Azt hiszem, meg tudod csinálni. Csak azt akarom, hogy minden rendeződjön, semmi mást. Hogy minden a lehető legjobb legyen” – mondta Tiana.

“Nagyon megdöbbentem tőle” – mondta az anya. “Ő tanít engem. Sok mindenre ráébresztett.”

A Tianáról készült videóhoz nagyon sok hozzászólás érkezett.

“Okosabb, mint a legtöbb felnőtt, akit ismerek” – mondta az egyik hozzászóló a YouTube-on, míg a másik azt mondta: “Ez a gyerek hihetetlenül érti a fogalmak közti különbséget, ezek a szavak általában túl elvontak a korosztálya számára.”

“Teljesen le vagyok nyűgözve és szinte nem találok szavakat a kis ékesszólótól, nagyon okosan és diplomatikusan gondolkodik! Ő csak békére törekszik” – mondta egy másik hozzászóló.

“Ez a lány zseniális. Jobb, mint bármelyik terapeuta, akit valaha hallottam.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.