HolotropikumSzíverősítés pozitív érzelemekkel

Szíverősítés pozitív érzelemekkel

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kétség kívül ma a szélsőségek világát éljük. Ha kicsit jobban megfigyeljük környezetünket, vagy van valamelyest rálátásunk a világra, azt tapasztalhatjuk, hogy van egy nagyon tudatosan magára odafigyelő, egészségesen étkező, sportoló társadalmi csoport, és ott vannak a teljesen letargikus, mindenről lemondó, súlyproblémákkal küzdő emberek.

lany-tukorbe-nez

A két réteg közös pontként határozható meg a szív, és annak működése. Köztudott, hogy a testmozgás jót tesz a szív izmainak, de nem hiába hívják a szívet érzelmi központnak is, hiszen hatnak rá a különböző előjelű érzelmi töltések. És ez az elhízottakra is érvényes.

Az edzés előtti bemelegítés nagyon fontos, hiszen ezáltal csökkenthető a sérülések, ficamok száma, jobban és koordináltabban működnek az izmok. Dr. Scott Bea, a Cleveland-i klinika szakpszichológusa szerint érzelmi bemelegítést is lehet végezni a szívvel.

Kezdjük a napot olyan kijelentések ismételgetésével, amelyek segítenek egyensúlyba hozni önértékelésünket. Shannon Kaiser, nemzetközi életmódtréner szerint meg kell győznünk, nyugtatnunk magunkat és szívünket azzal, ha kimondjuk: „minden a lehető legnagyobb rendben van, én most ott tartok, vagyok, ahol lennem kell és ezt teljes mértékben elfogadom.”

A nap végén próbáljunk meg egy kicsit meditálni, koncentráljunk a szívritmusunkra, vegyük fel a tempóját úgy, hogy zárjunk ki minden zavaró tényezőt egy pár perc erejéig. Természetesen, mint a testedzés, ez is sok gyakorlással jár. Hogy még inkább kiegyensúlyozottak lehessünk, például adakozzunk a szegényeknek, osszunk meg minél több pozitív, építő gondolatot másokkal, írjunk hálalistát, és próbáljuk ki az önkéntességet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek