HolotropikumSzervátültetés - Már nem gyerekcipő

Szervátültetés – Már nem gyerekcipő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lengyel tudósoknak sikerült áttörést elérniük a genetikai kutatások terén. Négy disznó génjeit sikerült úgy módosítaniuk, hogy immár közelebb álljanak az emberéhez, mint a disznóéhoz.

A lengyel kísérletek sikeressége bizonyítja, hogy egyre közelebb állunk a sikerhez, miszerint képesek leszünk úgy módisítani állati géneket, hogy azok az ember számára megfelelő szerveket tudjanak “kihordani”, így téve szükségtelenné az egyelőre elengedhetetlen emberi donorokat bizonyos szerveink műtésekor.

A hasonló beavatkozások legnagyobb problémája az, hogy a szerv műtétekor nem is maga az eljárás jelent rizikó faktort, hanem az emberi immunrendszer. Gyakran megesik, hogy a szervezet képtelen befogadni az idegen testet és kilöki magából.

A kutatások vezetője, Zdizlaw Smoraq elmondta: “A szív, a vesék és a máj áthelyezése jelenti a legnagyobb problémát, ugyanis ezeknél áll fenn a legnagyobb mértékben az ún. immunológiai probléma, melynek során a szervezet kiveti magából az idegen szervet. Éppen ezért folytatjuk a kísérleteket, amelyek első fontos áttörése ez a négy disznó”.

A lengyel biológiai kutatásokat az állam támogatja, és az ígéretek szerint még 2013-ig folytathatják őket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek