KuriózumSzeretnéd rózsaszínben látni a világot?

Szeretnéd rózsaszínben látni a világot?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Összegyűjtöttünk pár pink (rózsaszín) dolgot a 21. századból. Íme:

Fotó: Wikipedia
Fotó: Wikipedia

Flamingó (Karibi flamingó – Phoenicopterus ruber)

A Bahamák hivatalos madaráról van szó. Lenyűgöző rózsaszín tollazatát a táplálékából származó karotinoid tartalmú alacsonyabb rendű élőlények elfogyasztásának köszönheti.

rozsaszin-parduc

Rózsaszín párduc (pink panther)

Egy 1964-ben készült film egyik főszereplőjéről van szó. A film másik feledhetetlen karaktere a félkegyelmű detektív, akit a párduc lépten-nyomon átver és sikerül kicseleznie. Az ugyancsak feledhetetlen zenei aláfestés Henry Mancininek köszönhető.

Fotó: compassguy.com
Fotó: compassguy.com

Hillier tó, Ausztrália

Ez a bizonyos tó arról nevezetes, hogy tömény rózsaszín a vize. Madártávlatból úgy tűnik, mintha egy nagy tál puncsot szemlélnénk. A tó színével kapcsolatban már több elmélet is született, ugyanis még nem sikerült egyértelműen bebizonyítani, hogy minek is köszönheti mesebeli színét. A legelfogadottabb elmélet szerint két sósvízi élőlény a ludas a szín miatt: Dunaliella salina és Halobacteria.

rozsaszin-szocske

Rózsaszín szöcske

A hosszúszárnyú lombszöcskék általában zöld színűek, ami segíti őket a rejtőzködésben. Azonban az idők során génállományuk megváltozott. Így divatos pink színt is képesek ölteni a narancssárga és a citromsárga mellett.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Cseresznyevirág

Japán nemzeti jelképe az oly jól ismert halványrózsaszín cseresznyevirág. Japánul szakura, nemzeti ünnepek témája és szemet gyönyörködtető látvány a turisták számára, ha a szerencse melléjük szegődik és a virágzás ideje alatt látják Japánt.

P!nk már csak nevében pink
P!nk már csak nevében pink

P!nk

Végezetül pedig az egyik legismertebb pop énekes, kétszeres Grammy-díjas, számtalan szakmai elismeréssel. Ki ne ismerné dalait?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek