LélektárSzeret még? Velem lesz mindig?

Szeret még? Velem lesz mindig?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Rettentő fontos kérdések ezek, hisz talán ebből a kérdésből van a legtöbb, amivel megtaláltok. Ebből is látszik mennyire fontos a nőknek (és a férfiaknak is egyébként) a visszajelzés, a bizonyság, az udvarlás, a szeretgetés és a gyengédség. Na és persze időnként a keménység is. Igaz hölgyek?

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

De lássuk csak mi is van emögött az egész kérdés halom mögött? Az esetek többségében hölgyek keresnek fel, mert úgy érzik valami nem stimmel. Aztán amikor visszakérdezek, hogy pár mondatban mondja már el mi a helyzet, akkor kiderül, hogy az ördög mindig a részletekben van…

Miből ismerhető fel, hogy saját kérdéseid áldozatává váltál és saját magadat bizonytalanítod?

  • amennyiben van egy félelmed és saját magadat kérdezgeted „szeret-e?” a párod, vagy szerelmed
  • amennyiben mindenkitől tudakolódsz a párod érzéseidről, csak tőle nem
  • amennyiben órákat, napokat vagy heteket töltesz azzal, hogy olvasgass és nyomozz a párod után

Ha összefoglalom, akkor minden olyan esetnél saját magadat nyúzod és bizonytalanítod, amikor a beszélgetés, tisztázás helyett magadat, vagy másokat piszkálsz a faggató kérdéseiddel.

Szerinted az anyukád tudni fogja, hogy mit érez a szerelmed? Szerinted a barátaid, ismerőseid, a tanáraid, a fogorvosod, a pszichológusod stb. tudni fogja, hogy mit érez a szerelmed? Szerintem egyikük sem.

Egyedül a szerelmed tudhatja, hogy mit érez. Az már más kérdés, hogy vele ezt meg tudod-e beszélni. Ha a válaszod NEM, nem tudom megbeszélni, az már sokkal nagyobb gond lehet, hiszen így érthető miért vagy elbizonytalanodva. Vagy ha azt mondja, hogy „nem tudom”. Vagy ha ez csupán egy plátói szerelem (mert ilyennel is megkerestek sokszor), ahol TE TUDOD, hogy mit érzel és vágysz a másikra, de ezt valahogy elfelejtetted közölni a másikkal, így vagy nem is tud róla, vagy csak sejti…

De ugye tudjuk, hogy amit csak sejt a másik, az még nem tudás. A sejtés csak egy lehetőség. És azt könnyű alapjaiban megrengetni.

Te hova tartozol melyik csoportba? Tudja a szerelmed, hogy mit érzel? És ha igen, akkor vagytok olyan viszonyban, hogy beszélgessetek az érzéseitekről? És ha még mindig IGEN a válaszod, akkor miért nem kérdezed meg, beszéljétek meg és oszlatjátok el a bizonytalanságot?

A te érzéseidet TE tudhatod. A szerelmed érzéseit Ő tudhatja. És ezt úgy tudjátok meg egymásról, ha megbeszélitek 🙂 Ilyen egyszerű a világ. Aztán, hogy ezt hogy kezditek el, az már rajtatok áll, az már nem mindig egyszerű, de legalább van egy támpont és megnyugodhatsz: nem biztos, hogy az érzéssel van a gond, hanem a hozzáállással és a kommunikáció hiányával!

Szép napot kívánok és kérlek oszd meg azokkal, akikről úgy gondolod, hogy bizonytalanok érzéseikben, félnek és szeretnék, ha szeretnék őket!

Takács János István
Weboldal: Tudatalatti Detektív

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek