OtthonSzerencsét hozó növények, amelyeknek nem szabadna hiányozzniuk otthonunkból

Szerencsét hozó növények, amelyeknek nem szabadna hiányozzniuk otthonunkból

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan szeretjük a virágokat, a zöld növényeket, ezért nagyon ritka az az ember, akinek az ablakpárkányán, főként most nyáron ne üldögélne legalább egy szép, kövér levelű, pirosló muskátli.

bambusz

A virágok nem csak kellemesebbé, szebbé teszik otthonunkat, hanem javítják a lakás levegőminőségét is, hiszen a szén-dioxidot felszippantva, oxigént bocsátanak ki. De vannak olyan növények is, amelyek a legendák szerint szerencsehozóak is. Lássuk, melyek ezek.

Bambusz

A keleti hagyományok szerint a bambusz pozitív energiával, szerencsével és szerelemmel árasztja el a szobát és ennek következtében az ottélőt is. A bambusz nem igényel különösebb törődést, nagy vízkedvelő növény, a gyökerei is akkor fejlődnek a legjobban, ha olyan edénybe vannak beleültetve, amelyben állandóan víz van. Ajánlott az üzletekben kapható szénsavmentes vízzel öntözni, és jó az is, ha legalább hetente kicseréljük a vizet a tálkából. Közepesen fényigényes, szereti a szobahőmérsékletet, ha túl nagyra nő, akkor a végét le lehet vágni.

Kaktusz

Sok otthonban előfordulnak a kaktuszok, de csak kevesen tudják, hogy ez a szúrós levelű növény nagy szerencsehozó, és az erő egyik szimbóluma is. Törzsének tüskés alakja miatt úgy tartják, hogy elűzi a negatív energiákat. Sok törődést a kaktusz sem igényel, nyáron hetente kell meglocsolni, télen elég egy hónapban egyszer, ilyenkor nem árt neki, ha egy kicsit hűvösebb helyre is tesszük.

deligesztenye

Déli, vagy ausztrál gesztenye

Ez az Ausztráliából származó örökzöld fa, amely nem igazán ismert, de nálunk is beszerezhető. A 20 centiméteresre is megnövő hüvelytermése miatt paszulyfának is szokták nevezni. Igazi szerencsehozó növény, amely kedveli a fényt és párás levegőt. Az erős napon azonban nem szabad hagyni, hiszen azt rosszul viseli. Ez a növény annyira nő meg, amennyire a cserép engedi. Ha igazán nagy, tágas edénybe ültetjük, akkor akár a 2 métert is elérheti.

Vadkakaó

A Közép- és Dél-Amerikából származó vadkakaó pénzhozó faként vált híressé. A feng-shui szerint ez a csillogó, pálmafákhoz hasonlító levelekkel rendelkező fa, mind az 5 természeti elemet jelképezi. Sok törődést ez a növény sem igényel, egy héten egyszer langyos vízzel érdemes lemosni a leveleit, szereti a fényt, de a túlzott napfényt már nem.

Anyósnyelv

Erről a virágról úgy tartják, hogy bölcsesség, gazdagság és boldogság hozó, tehát az egyik legszebb szerencsét, sikert hozó növény. Két hétben csak egyszer kell megöntözni, szereti a közepes szobahőmérsékletet és fontos, hogy sok fényt is kapjon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek