KuriózumSzeptemberben érkeznek Magyarországra az indiai nők, akik kamionsofőrökként fognak dolgozni

Szeptemberben érkeznek Magyarországra az indiai nők, akik kamionsofőrökként fognak dolgozni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyre több európai fuvarozási vállalat alkalmaz indiai sofőröket, mivel nagy a hiány hivatásos gépjárművezetőkből. A dán Baton Transport egyik leányvállalata, a Baton Transport Hungary például jelenleg női kamionsofőröket toboroz Indiában.

A jelentkezőknek több feltételnek is meg kell felelniük, ilyenek például többek közt az általános iskolai végzettség és az angol nyelvtudás, ugyanakkor több vizsgán is át kell esniük, mielőtt elkezdhetnék a munkát.

A jelentkező nőknek ugyanakkor nem kellett előzetesen jogosítvánnyal rendelkezniük, mert a cég vezetői képzéseket is biztosított Indiában – írja az alapjarat.hu.

Egy csapat már végzett is a képzéssel Delhiben – ők szeptemberben érkeznek Magyarországra, ahol átesnek még néhány vizsgán, és megszokják a jobb oldali közlekedést, mielőtt elkezdenék a munkát.

A frissen kiképzett női teherautósofőrök a tervek szerint elektronikai eszközöket és postai küldeményeket szállítmányoznak majd, heti 5 napban naponta 2×4,5 órát kell vezetniük, és ezért 1800 eurós (körülbelül 687 ezer forint) fizetést kapnak.

A szerződésük kezdetben 2 évre szól majd, de ez meghosszabbítható lesz, és tartózkodási engedélyt is kapnak, ami azt jelenti, hogy a családjaik is csatlakozhatnak hozzájuk Magyarországon.

A kezdeményezés célja a munkaerőhiány pótlása mellett az indiai nők támogatása.

„Szeretnénk megerősíteni az indiai nőket” – mondta Claus Normann Hansen, a Baton Transport ügyvezető igazgatója egy február 22-én, Indiában tartott sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a „Trucking for Equality”, vagyis „Kamionozás az egyenlőségért” nevű projektet.

Ha a program sikeres, a Baton Transport reményei szerint a következő 5 évben akár 800 női kamionsofőrt is alkalmazhatnak különböző európai országokban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek