Energiai szempontból az év legerősebb napjai közé sorolhatjuk a nap-éj egyenlőségeket, amikor a nappal és az éjszaka egyenlő hosszúságú. A nap-éj egyenlőség a kiegyensúlyozottság és a kettősség szimbólumát hordozza magában.

Szeptember 22-én van az őszi nap-éj egyenlőség: a nappal és az éjszaka egyenlő hosszúságú!

Szeptember 22-én van az őszi nap-éj egyenlőség, utána a nappalok egyre rövidebbek lesznek, az éjszakák hosszabbodnak, és a “sötét” órák egészen a téli napfordulóig növekednek.

Minden naptári évben négy évszak van, és minden évszak különleges lelki jelentéssel bír. Az ősz arról szól, hogy megértsük, mit kell feladnunk, és mit kell megtartanunk az életünkben, ilyenkor kezdődik a Mérleg csillagjegy, éppen ezért a középpontban a kiegyensúlyozottságra való törekvés áll.

Az ősz egybeesik a Mérleg szezon kezdetével. Mivel ez egy igazán hihetetlen év volt, tele átalakításokkal, a szokásosnál könnyebb lehet számunkra, hogy mitől kell megszabadulnunk, és mi maradjon életünkben.

Az őszi nap-éj egyenlőség az egyensúly kialakítására tanít, fontossá válik a harmónia és az igazság megtalálása, arra törekszünk leginkább, hogy saját magunk irányítsuk az életünket. Az év első felében szerzett tapasztalatainkat felhasználhatjuk, hogy a kompromisszumokon keresztül megtaláljuk a harmóniához vezető utat. Ehhez pedig számba kell vegyük életünk negatív és pozitív történéseit is.

Ez az egyensúlykeresés felkészít arra, hogy méltóképp fogadni tudjuk az októberi Skorpió újjászületés és átalakulás-energiáját.

Az őszi nap-éj egyenlőség idején előtérbe kerülnek a vezetőre jellemző tulajdonságaink, ha befele fordulunk, akkor könnyen rátalálhatunk a helyes útra, és végre megvalósíthatjuk azokat az álmainkat, amelyekért eddig keményen harcoltunk. Már a Skorpió energiája is befolyásol, éppen ezért könnyen rá tudunk hangolódni a lelkünkben zajló változásokra, és elfogadjuk a kihívásokat.

Tanuljunk a hibáinkból, osszuk meg tapasztalatainkat a körülöttünk lévő emberekkel, és élvezzük az utazás minden pillanatát, figyeljünk a részletekre.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.