Winston Ben Clements születésekor nem sok időt jósoltak neki az orvosok, szüleinek azt mondták, minden bizonnyal nem fogja megélni a felnőttkort. Azonban nem hogy megélte, hanem megtanult együtt élni a betegségével, és még a szerelmet is megtalálta.

Szembeszálltak a betegséggel és az előítéletekkel, hiszen tudják, hogy a szerelem nem ismer határokat!

Winston Ben Clements egy igen ritka, az úgynevezett Osteogenesis Imperfecta (OI) nevű betegséggel született, amit úgy is neveznek, hogy üvegcsontok betegsége. Clements életében eddig 200-szor szenvedett csonttörést, de mégsem engedte, hogy egészségügyi problémái akadályokat állítsanak elé.

Clements egyetemi diplomát szerzett, tanácsadó lett, és közben a világhírű TED előadássorozat egyik előadója lett. Valójában egész életében szerencsésnek tartotta magát, annál is inkább, mert 2020 novemberében feleségül vehette élete szerelmét, Mayfair-t.

“Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor beleszerettem. Éppen befejeztük az első @tldmmastermind eseményünket, és mindketten éreztük a csontjainkban, mintha valami varázslat történt volna. Ezután egész éjjel beszélgettünk, fáradtak voltunk, de éreztük, hogy valami összeköt.” – fogalmazott a nő.

“Mikor először láttalak, valóban láttalak, nem mint motivációs előadót, nem mint egy kerekesszékes férfit, hanem, mint egy barátot. Láttalak, és szinte el sem tudtam hinni, milyen gyönyörűen formálta meg Isten a lelkedet. Ekkor még barátok voltunk, de csak az járt a fejemben, hogy „wow, ebből az emberből hihetetlen apa és férj lesz” – írta blogjában Mayfair.

Röviddel ezután Winston azt mondta a Mayfairnek: „Örökké veled szeretnék lenni”, és pár hónap múlva minden akadályt legyőzve már hivatalosan is összekötötték az életüket. Hamarosan megszületik első gyerekük is.

Sok OI-s ember nem éri meg a felnőttkorát, de akárcsak Stephen Hawking, Clements is legyőzte az egészségügyi korlátait, és sikeres, motivációs előadó, és csodálatos férj vált belőle.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.