KuriózumSzámos előnye van annak, ha a kutyával alszol, mondják a szakértők

Számos előnye van annak, ha a kutyával alszol, mondják a szakértők

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A házi kedvenc imádóknak nincs is nagyobb öröm az életben, amikor tudják, hogy kis kedvencük nyugodt és kiegyensúlyozott, és az alvása is pihentető. Végül is, az alvás mindenki számára kulcsfontosságú, függetlenül attól, hogy négylábon vagy kétlábon éljük az életünket.

Nagyon sok gazdi gond nélkül megengedi, hogy a kedvence felkuporodjon az ágyra az éjszakai alvás végett, ám mások még csak abba a helyiségbe sem engedik be a kutyusokat, ahol alszanak. De akkor kinek van igaza? Ki teszi jobban?

Sok ember számára a kutyussal való közös alvás megnyugvást és komfortérzetet biztosít, sőt a National Center For Biotechnology Information (NCBI) által végzett felmérés értelmében a gazdik 56%-a engedi meg, hogy a kutyus velük aludjon. Sőt további adatok szerint, a nők sokkal inkább biztonságban érzik magukat egy kutya társaságában aludva, mint egy másik emberi lény esetén – adja tudtul a Healthline legújabb kutatása.

Számos előnye van annak, ha a kutyával alszol, mondják a szakértők
Számos előnye van annak, ha a kutyával alszol, mondják a szakértők

Persze sokunkban kételyek merülnek fel, hogy mennyire egészséges egy négylábú szőrgombóccal együtt aludni, hiszen sok esetben az allergia is közbeszólhat.

Nagyon sok tényező közrejátszhat, hogy mely gazdiknak éri meg és melyeknek nem közösen álomra hajtaniuk a fejüket a család kedvencével, de ha csak egy kis biztatásra lenne szükséged ahhoz, hogy kipróbáld, akkor összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes belevágnod!

1. A jólét legfelsőbb szintjét élheted át

A kutyus szuszogása, közelsége, energiái egy sosem tapasztalt komfortérzetet biztosíthat, így reggel kipihenve és feltöltődve ébredhetsz.

Számos előnye van annak, ha a kutyával alszol, mondják a szakértők
Számos előnye van annak, ha a kutyával alszol, mondják a szakértők

2. Nincs szükséged melegítésre

A kutyusok általában véve nagyon bújós fajták, így nem kell azon töprengj, hogy honnan szerzel takarót, ugyanis ők mindig hozzád bújnak.

3. Nincs ennél jobb dolog, amely boldoggá tehetne

Amennyiben a kutyus hamarább elalszik, mint te, akkor tudd, hogy a végtelenségig megbízik benned. Ráadásul álmukban igencsak mókás fejeket tudnak vágni, amelyet időről időre érdemes lencsevégre kapni.

4. Biztonságérzetet ad

Egész egyszerűen az, hogy melletted szuszog, és vele osztozol az ágyon egy nyugtató biztonságérzettel tölt el, így gond nélkül aludhatod az igazak álmát.

5. Segít a kutyának is megnyugodni

Nem csak neked okoz örömöt és előnyöket a kutyussal aludni, hanem a négylábú pajtásainknak is nagyon jót tesz, hiszen olyan kötelék alakulhat így ki köztetek, amely semmi máshoz nem fogható.

Nos, te mit gondolsz erről? Hagynád, hogy a kiskutyád közvetlenül melletted aludjon?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek