HolotropikumSzakértők vizsgálatai szerint a nők átlagban több ideig élnek, mint a férfiak!

Szakértők vizsgálatai szerint a nők átlagban több ideig élnek, mint a férfiak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Több tanulmány alapján kimutatták már, hogy a nők sokkal hosszabb ideig élnek, mint a férfiak, azonban az okát eddig még nem találták meg egészen biztosan. Ha szétnézünk az ismerőseink körében, tapasztalhatjuk, hogy hány magányos nagymama él évek, akár évtizedek óta egyedül.

A japán kutatók úgy tűnik, megtalálták a probléma okát. Kutatásaik során arra a következtetésre jutottak, hogy a nők immunrendszere az életkor előrehaladtával is erősebb marad, szemben a férfiakéval. Köztudott, hogy az öregedéssel, az immunrendszer állapota is romlik, azonban a helyzet a nők esetében még mindig jobb a férfiakhoz képest.

Az immunrendszer védi a szervezetet a betegségektől, a fertőzésektől, sőt az oly sokakat érintő rákos megbetegedésektől is. Minél erősebb az immunrendszer, annál jobban sikerül kivédenie a betegségeket.

Az immunrendszer megvédi a szervezetet a kórokozókkal, parazitákkal, fertőzésekkel, vírusokkal szemben. Az immunrendszer egy komplex sejt- és molekulaszerkezet, mely felderíti, és elpusztítja a kórokozókat. Antigéneket tárol, így a következő alkalommal könnyebben szembeszáll a már ismert betegségekkel. Az immunitás lehet velünk született, vagy különböző mikroorganizmusok, vagy vakcinák által szerzett immunitás.

Csupán egy kicsivel jobban oda kell figyelj önmagadra, és máris erősebb lesz az immunrendszered. Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetsz ennek érdekében, a megfelelő táplálkozás. Tedd mindezt azért, hogy egészséges legyen a bélflórád, így az megfelelően tudja lebontani a táplálékokat, és ezáltal az immunrendszered szembe tud szállni a gombákkal, baktériumokkal, vírusokkal.

Az immunrendszer másik nagyon fontos része a nyirokrendszer, aminek nem csak védekező, hanem tisztító szerepe is van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek