HolotropikumSzabaduljunk meg természetesen az orrdugulástól

Szabaduljunk meg természetesen az orrdugulástól

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Most az őszi vírusos megbetegedések miatt sok ember ágynak eshet, és az ezzel járó kellemetlen tünetek egyike a fránya orrdugulás is, amikor sehogy sem kapunk levegőt. A gyógyszertárakban több orrcsepp is található, de ezek akár függőséget is okozhatnak, de hosszas használat után a szaglásunk is károsodhat.

orrdugulas

Most nézzünk pár természetes orrdugaszoló megoldást:

1. Mentaillóolaj inhalálása

Tegyünk oda egy fazékba két liter vizet főni, majd miután jól felforrósodott, adjunk hozzá hét csepp mentaillóolajat. Ezután borítsunk a fejünkre törülközőt, és hajoljunk a fazék fölé. Jó mélyen lélegezzük be a gőzt, pár perc után az orrjáratok kitisztulnak és a váladék is távozik. Ez a megoldás 6 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott.

2. Saját készítésű orrcsepp

Biztosan ez a legolcsóbb készítmény, amelyhez hozzájuthatunk. Egy kanna vizet főzzünk fel, adjunk hozzá egy kanál tengeri sót, majd hagyjuk kihűlni, ezután adjunk hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát. Az oldatból naponta kétszer kell csepegtetni, mindkét orrlyukba.

3. Citromcseppek

Ez a legegyszerűbb metódus, csak citrom kell hozzá. Mindkét orrjáratba csepegtessünk 2–3 citromlé cseppet és hamar lélegzetvételhez juthatunk.

4. Mustármagos borogatás

Ez már valamivel bonyolultabb, de nagyon hatásos és természetes orrtisztító. Egy marék mustármagot össze kell darálni, majd vízbe kell tenni, az egészhez annyi lisztet kell hozzáadni, hogy egy vastag masszaszerű állagot kapjunk. Két géz közé tegyünk ebből a kencéből, majd az egészet helyezzük a mellkasra. 15 percnél tovább ne tartsuk ott, hiszen bőrirritációt okozhat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek