Az uborka leve csodás szépségápolási hatással rendelkezik, amelyet tudományosan is bebizonyítottak, csökkenti a bőrfelszíni puffadásokat, és a szemek körüli sötét, barnás foltokat is eltünteti.

uborka-leve

A legtöbb nő előszeretettel helyez egy-két friss szelet uborkát a szemére, amelyek ismét üdévé varázsolják a szemek környéki területet, így remekül megakadályozható, hogy fáradt, kimerült tekintetünk legyen.

Az uborka egyszerűen boldoggá teszi a bőrünket, segít helyreállítani a bőregyenlőtlenségeket, emellett nyugtató, hidratáló hatással is bír.

Az uborkában számos nyomelem és vitamin is található, amelyeknek köszönhetően nagyon jó hatással van az arcbőrre, ezért is használják fel számtalan szépségápolási termék előállításánál.

  • Hámozzunk, majd vágjunk fel apróbb darabokra egy friss uborkát. Facsarjuk ki a levét, két vattapamacsot itassunk át a lével, és helyezzük a szemkörnyéki bőr alá, tartsuk ott 15 percig.
  • Az uborka levét még összekeverhetjük a krumpli levével is. Egyenlő arányban kell felhasználni az összetevőket, és egy vattapamaccsal a szemek környékét kell lemosni, illetve otthagyni 15 percig, majd langyos vízzel leöblíteni.
  • A paradicsomlé is remek, adjunk hozzá az uborkás, krumplis keverékhez és szintén vattapamacs segítségével ápoljuk a szemek körüli fáradt, felpuffadt bőrrészt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.