HolotropikumSzabaduljunk meg a rostoktól. Így fogyjunk rostok segítségével!

Szabaduljunk meg a rostoktól. Így fogyjunk rostok segítségével!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Köztudott, hogy a rostban gazdag ételek, amelyek főként zöldségekben és gyümölcsökben fordulnak leginkább elő, nagyszerűen képesek szabályozni az emésztést, a gyomor- és bélműködést. És tudjuk jól, ha odabent minden rendben zajlik, akkor nem fogunk elhízni, vagy pedig a zsírok elégetésével fogyni is tudunk majd.

gabonapehely

Ehhez pedig az kell, hogy fokozatosan növeljük a rostbevitelt, hiszen az ezt tartalmazó élelmiszerek hamar teltségérzetet okoznak, mivel amikor a gyomorba kerülnek, megduzzadnak, visszatartják a vizet, és úgy viselkednek, akár egy porszívó, képesek magukhoz vonzani a toxikus részecskéket is. A rostok ugyanakkor megakadályozzák a zsírok felszívódását, így hozzájárulnak a súlycsökkenéshez, ami annak is köszönhető, hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaznak.

A rostok szabályozzák a vércukorszintet, ezzel pedig nagyon sok betegségtől védve meg a szervezetet, mint például az emésztési zavarok, vagy éppen a rák.

Ha nem megyünk a piacra, hogy beszerezzünk a rostokban gazdag zöldségeket, és gyümölcsöket, akkor az üzletek polcain keressünk gabonapelyheket, babot, lencsét, zöldborsót, diót, mogyorót, és különböző magvas készítményeket. A gyógynövényszaküzletekben is kapni rostban gazdag készítményeket, azokat is meg lehet próbálni. csak kövessük az útmutatót.

Ha pár hétig rostokban bővelkedő élelmiszereket fogyasztunk, a szervezetünk hozzászokik ehhez, és a fogyás sem várat sokat magára. Fontos szempont az is, hogy naponta 1,5–2 liter vizet is igyunk, aminek nagyszerű méregtelenítő hatása lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek