OtthonSzabadulj meg a fejtetvektől ezzel az egyszerű és természetes módszerrel!

Szabadulj meg a fejtetvektől ezzel az egyszerű és természetes módszerrel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha nem vigyázunk kellően a tisztaságra, nem vagyunk elővigyázatosak, mikor más emberekkel érintkezünk, könnyedén meggyűlhet a bajunk a tetvekkel, amelyektől nem egyszerű megszabadulni.

tetvek

Ezek az apró élősködők megkapaszkodnak az emberi hajon, majd lemásznak a fejbőrre, és az ott található hajszálerekből táplálkoznak, később pedig szaporodnak. Egyszóval: szívni fogják rendesen a vérünket, ha nem teszünk ellenük azonnali lépéseket.

Ugyan a tetvek nem jelentenek valós egészségügyi kockázatot, mégis visszatasszítóak, és a csípésük kellemetlen viszkető érzést eredményez, idővel pedig gyulladások is kialakulhatnak. Ki szeretné ezt?

Most azonban elárulunk egy hasznos, alternatív tetűirtó módszert, amellyel gyorsan eltávolíthatjuk gyerekünk hajából a kis élősködő rovarokat.

Szükséges hozzáválók:

  • Listerine szájvíz, de más típusú, hasonló termék is jó
  • tetűfésű
  • ecet
  • sampon
  • törülközők
  • úszósapka, vagy műanyag zacskó

Elkészítés:

Kenjük be Listerinel a gyerek haját, amíg teljesen benedvesedik. Ezután helyezzük fel a gyerkőc fejére az úszósapkát, vagy a zacskót, hagyjuk 5 percig úgy, majd a tetűfésűvel vizsgáljuk meg alaposan a tincseket, és távolítsuk el a tetveket. Utána samponnal hajat kell mosni, ecettel leöblíteni, alaposan megtörülni.

A Listerine mellékhatásaként a haj enyhén kiszőkülhet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek