KuriózumSvéd pszichiáter: “A gyereknek ismernie kell a határokat, tudnia kell, hogy mi...

Svéd pszichiáter: “A gyereknek ismernie kell a határokat, tudnia kell, hogy mi az elutasítás és az ellenállás”!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

David Eberhard svéd pszichiáter szerint a mai gyereknevelés túlságosan liberális, hiányzik a szigorúság, a szülők pedig egy olyan társadalom túszává válnak, ahol a gyerekek vannak középpontban.

“Ha egy gyereknek azt mondod, hogy “nem”, még nem egyenlő azzal, mintha megütnéd. A gyerek kell ismerje a korlátait, tudnia kell, hogy mi az, hogy elutasítás és ellenállás” – mondja a svéd lélekgyógyász.

A szülői engedékenység egy olyan társadalmat hozott létre, amelyből hiányzik az empátia, a figyelmesség és mások tisztelete.

Céltalan, követelőző, mindent magának akaró, de jólétéért tenni képtelen felnőttek lesznek majd ezekből a gyerekekből. Napjainkban nem létezik már a következetesség és a felelősségvállalás, minden állandóan változik, saját magunkkal sem vagyunk következetesek, nem hogy a gyerekeinkkel, éppen ezért nőnek a fejünkre.

A szülők úgy csinálnak, mintha a gyerekkel a legjobb haverok kellene legyenek, éppen ezért pillanatok alatt a gyerek a fejükre nő.

A liberális gyereknevelés következtében pedig olyan súlyos társadalmi problémák is kialakulhatnak, mint például a gyermekkori depresszió, kábítószer-használat, az öngyilkosságok számának megnövekedése.

A neveletlen és kibírhatatlan gyerekek korában élünk, ha pedig valaki megpróbálja kritizálni a kis “banditák” viselkedését, akkor a szülők rendkívül frusztráltak lesznek. Régen egy felnőtt társadalomban éltünk, manapság viszont a gyerekek irányítják a frusztrált felnőttek minden percét.

A témával kapcsolatban érdemes elolvasni David Eberhard Gyerekek hatalmon című könyvét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek