Az ősszel együtt megérkeztek az erre az évszakra jellemző gyümölcsök is. A választék nagyon gazdag, és mindenki a számára legjobban ízlő gyümölcsből készítheti el a télire eltett lekvárokat.

Az egyik ilyen közkedvelt őszi gyümölcs nem más, mint a szilva, melynek felhasználása nagyon sokrétű. Az alábbiakban egy ízletes és könnyen elkészíthető szilvalekvár receptjét osztjuk meg veletek!

Ehhez a recepthez a következő összetevőkre lesz szükségünk:

  • 2,5 kg szilva;
  • 700 g cukor;
  • 1 evőkanál őrölt fahéj;

Az elkészítés módja:

1. lépés: A szilvát jól mossuk meg, távolítsuk el a magokat, és vágjuk apróra.

2. lépés: Tegyük a szeletelt szilvát egy edénybe, szórjuk meg cukorral és keverjük össze. Tegyünk egy réteg szilvát, egy réteg cukrot, és hagyjuk egy éjszakán át hűvös helyen.

3. lépés: Másnap adjuk hozzá a fahéjat, helyezzük az edényt az előmelegített, 200 ° C-os sütőbe, és süssük 90 percig. Sütés közben ne keverjük össze a lekvárt.

4. lépés: 90 perc múlva kész is a lekvárunk. Ha szeretjük a gyümölcsdarabokkal készült lekvárt, töltsük azonnal üvegekbe, ha nem, akkor turmixoljuk össze.

5. lépés: Az elkészített lekvárt további 20 percig üvegekbe sterilizáljuk, majd az üvegeket fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.