HolotropikumStresszt okoz a mobiltelefon függőség

Stresszt okoz a mobiltelefon függőség

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kutatók szerint azok az emberek, akiknek állandóan csörög a telefonjuk, és rövid ideig sem képesek megválni kedvenc mobiljuktól, stresszesek, mivel folyamatosan attól rettegnek, hogy lemaradnak valamiről.

mobiltelefon

Az ohiói Kent Egyetem kutatói, Jacob Bakrley, Aryn Karpinski és Andrew Lepp kutatási eredményei gyökeresen ellentmondanak azoknak a korábbi eredményeknek, amelyek hangsúlyozták, hogy a mobiltelefon közelebb hozza egymáshoz az embereket, mivel megszünteti a közöttük lévő földrajzi távolságot.

Az ötszáz egyetemista bevonásával készült kutatásból kiderült, hogy a telefon a legtöbbjüket idegesíti, mivel folyamatos kényszert éreznek a kapcsolatfelvételre. Az alanyok egy része a közösségi oldalakat is stresszforrásként jelölte meg, mivel úgy érezték, hogy kötelességük naponta valami újdonsággal előállniuk a Facebookon.

Hozzájuk képest azok az egyetemisták, akik képesek voltak hosszabb időre leválni a telefonjukról, tudat alatt sem idegeskedtek. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy mindenkinek szüksége van olyan pillanatokra, amikor egyedül lehet, és feldolgozhatja az őt ért hatásokat, történteket, anélkül, hogy azt azonnal megosztaná valakivel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek