KoktélSteve Jobs: Isten azért teremtette az érzékszerveinket, hogy befogadjuk a körülöttünk lévők...

Steve Jobs: Isten azért teremtette az érzékszerveinket, hogy befogadjuk a körülöttünk lévők szeretetét!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Olvassátok szeretettel Steve Jobs szavait, amelyet még halála előtt osztott meg a nagyvilággal.

“Elértem a siker csúcsát az üzleti világban. Mások számára példakép vagyok, az életem a siker szimbóluma. Mindezen túl a munkámon kívül sajnos nincs más okom a boldogságra. A gazdagság csak egy szelet a megszokott hétköznapok rutinjában.

Ebben a pillanatban a kórházi ágyon fekve, lepergett előttem életem filmje. Tisztában vagyok vele, hogy az elismerés, a dicséret, a gazdagság, amit eddig élveztem életemben, mind mulandó, a halál pillanatában minden a semmibe vész. A sötét szobában látom a gépek zöld fényének villogását, amelyek az életemért küzdenek, hallom a búgó hangot, és egyre közelebb érzem a halál szelét.

Most már tisztában vagyok vele, hogy túlságosan sok időt töltünk azzal, hogy minél több pénzt keressünk. Csak azzal vagyunk elfoglalva, hogy elegendő vagyont halmozunk fel, mely élethosszig kitart, azonban teljesen más dolgokat kellene keressünk, olyanokat, melyeknek semmi köze nincs a pénzhez. Inkább a kapcsolatokkal, a művészettel, vagy gyermekkorunk álmaival kellene foglalkozunk.

Ha nem állandóan a pénzt hajtanánk, olyan normális életet élhetnénk, mint én most. A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kiforduló személyt hoz létre. Isten azért teremtette az érzékszerveinket, hogy be tudjuk fogadni a körülöttünk lévők szeretetét. Nem pedig azért, hogy a gazdagság által hamis illúziókat kergessük.

Az összes pénz, az összes befektetés, ami eddig az életem értelmét jelentette mind itt marad, semmit nem tudok magammal vinni a sírba. Csak azt a szeretetet, amit kaptam, és amit én adtam valaha, ez a csodálatos érzés lesz mindig az enyém. A szeretet nem ismer határokat, bárhová is mehetsz ott lesz veled. Érintsd meg a csúcsot, két dologra lesz szükséged csak hozzá: a kezedre és a szívedre.

Alkalmazhatsz valakit, hogy vezesse az autódat, hogy kezelje a pénzed, de senkinek sem fizethetsz azért, hogy elviselje a betegséged. Az anyagi dolgok bármikor pótolhatóak, de egy dolog soha semmivel nem pótolható, mégpedig az elvesztegetett élet.

Nem számít, hogy melyik életkorban vagy, az idő múlásával egy nap mindannyian szembe kell néznünk. Töltsd addig a kiszámíthatatlan időt szeretetben, békességben a családod körében, foglalkozz olyan dolgokkal, amelyek örömet okoznak. Légy jó magadhoz, és másokhoz is!”

(Steve Jobs)

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek