KuriózumStephen Hawking szerint Isten nem létezik!

Stephen Hawking szerint Isten nem létezik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Idén márciusban eltávozott az élők sorából az egyik legnagyobb elméleti fizikus, aki nem csak kiemelkedő szakmai sikereket ért el, hanem része lett a popkultúrának. Életéről 2014-ben film készült, amelyben Eddie Redmayne alakította őt, a fiatal angol színész ezért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Hawking alig múlt 21 éves, amikor megbetegedett, az orvosok amiotrófiás laterálszklerózist állapítottak meg nála, ami szinte teljes mértékben lebénította a zseniális fizikus mozgásszerveit, így tolószékbe került. 76 évesen halt meg, de élete utolsó napjaiban is dolgozott, mégpedig egy könyvön, amit nem sikerült befejeznie, de azóta a családtagjai lezárták a munkát, és pont került a könyv végére.

Stephen Hawking elmondta, hogy Isten nem létezik, nincs egy felsőbb erő, ami összetartja a világot. Szerinte a természet törvénye érvényesül mindenben, nem egy legfelsőbb lény diktál.

“Isten nem létezik. Senki sem irányítja a világegyetemet. Évszázadok óta azt gondolták, és még sokan mai is, hogy az olyan fogyatékossággal élő emberek, amilyen én is vagyok, az Isten műve, ami nem más, mint egy átok. Én még is úgy gondolom, hogy mindent meg lehet magyarázni, ha a természet törvényei szerint közelítjük meg a dolgokat” – vélte a tudós.

Hawking szerint az ősrobbanás előtt nem létezett semmi, természetesen Isten sem, így nem ő teremtette az univerzumot, és úgy vélte, hogy nincs semmi megbízható bizonyíték arra sem, hogy van a földi életen túli bármilyen élet.

“Úgy vélem, az univerzum spontán módon, a tudomány törvényei alapján jött létre” – jelentette ki a tudós.

Hawking szerint a világegyetemben létezhet intelligens civilizáció, de óva intette az emberiséget, hogy még bármilyen üzenetre reagáljunk, ugyanis még nem vagyunk elég fejlettek ahhoz, hogy egy földönkívüli intelligens létformával egyenlő félként tudjunk kommunikálni.

Stephen Hawking utolsó könyve nem sokkal halála után került kiadásra, címe: A Smooth Exit from Eternal Inflation.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek