KoktélShanti Devi az indiai kislány, aki azt állítja, hogy neki már két...

Shanti Devi az indiai kislány, aki azt állítja, hogy neki már két élete volt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Négyéves korában Shanti Devi nagyon konkrét részleteket kezdett mesélni szüleinek az előző életéről egy olyan városban, ahol még soha nem járt. Élethű beszámolója felkeltette a reinkarnáció-kutatók figyelmét.

A Delhiből származó Shanti Devi története végre konkrét példákkal is alátámasztotta a már régóta feltételezett reinkarnáció jelenségét. Nem sokkal azután, hogy megtanult beszélni, Devi elbűvölő történeteket mesélt szüleinek egy csodálatos városról. Olyan ételekről, szokásokról és ruhákról beszélt részletesen, amelyek azóta már rég feledésbe merültek.

Devi azt is elmondta a szüleinek, hogy korábbi életében Lugdinak hívták, és nem sokkal azután, hogy 1925 októberében egy fia született, aki meghalt. Részletesen mesélt a vajúdási fájdalmairól és az átélt műtéteiről. Úgy tűnt, hogy ilyen tényeket a legszínesebb fantáziával megáldott gyermek sem tud kitalálni.

Shanti Devi az indiai kislány, aki azt állítja, hogy neki már két élete volt!
Shanti Devi gyerekként.

Amikor elmondta, hogy a volt férjét Pandit Nath Chaube-nak hívták, Devi családja döbbenten vette tudomásul, hogy a férfi még mindig életben van, és pontosan ott él, ahol Devi mondta. Azt is elmondta, hogy a férfinak a bal arcán volt egy szemölcs, és olvasószemüveget viselt. Egy közeli barátjuk levelet küldött egy Nath nevű kereskedőnek Mathurában, hogy kiderítsék Devi szokatlan emlékeiről, valóban igazak-e. Nath a legnagyobb meglepetésükre visszaírt, megerősítve az összes részletet, és beleegyezett abba, hogy egy rokonát Devi otthonába küldje, hogy felmérje a helyzetet.

Annak érdekében, hogy teszteljék, a rokont először Devi elé vitték, és a férjeként mutatták be. Devit viszont azt mondta, hogy a férfi a férje unokatestvére. Amikor Nath belépett a házba, Devi sírva fakadt. A lány könyörgött a szüleinek, hogy engedjék meg, hogy meglátogassa egykori otthonát. Devi szülei beleegyeztek, bár a történet híre más felkeltette Mahatma Gandhi figyelmét is, aki egy külön bizottságot hozott létre a meghökkentő eset kivizsgálására.

Shanti Devi az indiai kislány, aki azt állítja, hogy neki már két élete volt!
Shanti Devi családjával.

Devi-nek nem okozott gondot, hogy a csoportot az egykori otthonához vezesse, útközben olyan utcákra figyelt fel, amelyek korábban nem voltak lekövezve, és olyan épületekre, amelyek előző életében nem álltak ott. Meglátogatták egykori szülei házát is, ahol “nem csak felismerte, hanem képes volt azonosítani a régi apját és anyját a több mint 50 fős tömegben” – írta az egyik nyomozó. A lány magához ölelte “szüleit”, akik nagyon sírtak, amikor meglátták.

1958-ban egy újság interjút készítettek vele, akkor Shanti Devi 32 éves volt, soha nem ment férjhez, csendes, lelki életet élt Delhiben. Azt is elmondta, hogy egy olyan szervezet létrehozását tervezi, amely „azon az elméleten alapul, hogy életünket a belső hang szerint éljük.”

Shanti Devi 1987-ben, 61 évesen elhunyt, történetét Sture Lonnerstrand svéd szerző 1994-ben megírta, amit 1998-ban angol nyelvre is lefordítottak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek