Amennyiben nem használtad vagy csak nagyon ritkán az édesburgonyát, akkor itt az ideje, hogy a rendszeresen fogyasztott ételek közé kerüljön.

Fotó: Steve A Johnson
Fotó: Steve A Johnson

Természetesen édesek: semmilyen mesterséges édesítőszert nem tartalmaznak. Ezért a lehető legjobb és legegészségesebb finomság, ha valami édesre vágyunk.

Normalizálja a vércukorszintet: lehet, hogy nagymennyiségű cukrot tartalmaznak, azonban növelik a szervezetben az adiponektin szintjét, ami vércukorszint szabályozó hormon. Fogyasztása után elmarad a hatalmas vércukorszint ugrás, ami minden édesség fogyasztása után megfigyelhető, ezért kevésbé terheli meg a szervezetet. Mivel az édesburgonya alacsony glikémiás indexszel rendelkezik, többet tartózkodik a bélrendszerben ezáltal csökkentve az étvágyat, elősegítve a fogyást.

Sok rostot tartalmaz: a magas rosttartalmú ételek az étvágyszabályozó, étvágycsökkentő táplálékok közé tartoznak. Rengeteg A-vitamint tartalmaz, ami immunrendszer erősítő, jótékonyan hat a szemre, bőrre, egészséges csontokért felel és nagymennyiségű gyulladáscsökkentő anyagot és antioxidánst tartalmaz.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.