HolotropikumSegít a tyúkhúsleves a hűlés leküzdésében? Íme mit mondanak a szakemberek!

Segít a tyúkhúsleves a hűlés leküzdésében? Íme mit mondanak a szakemberek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Legtöbbünk személyes tapasztalata, hogy gyerekkorunkban, amikor megfáztunk és meghűltünk, a nagyi rögtön főzött egy ízletes tyúkhúslevest, mivel szerinte a forró leves meggyógyítja a legyengült szervezetet. De vajon létezik tudományos alapja nagyanyáink házi gyógymódjának?

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A tyúkhúslevest a világ számos kultúrájában használják erőlevesként. Azt ugyan nem tudni, hogy mióta van ez így, de az bizonyított, hogy a leves hidratál akkor is, amikor nem érezzük magunkat szomjasnak, ezért nem iszunk vizet.

Továbbá eltávolítja az orrváladékot, míg a levesben lévő zöldségek valóságos vitaminbombát jelentenek a szervezet számára. A múltban „zsidó penicilinként” ismert tyúkhúsleves „kimossa” a szervezetből a náthát, a grippét okozó mikrobákat.

Tudományos bizonyítékok is léteznek arra vonatkozóan, hogy a tyúkhúsleves enyhíti a megfázás tüneteit, és hozzájárulhat a gyógyuláshoz. Dr. Stephen Rennard, a Nebraskai Egyetem tüdőgyógyásza fedezte fel, hogy a tyúkhúsleves fontos gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír. További jó hír, hogy a leves könnyen elkészíthető.

Miután beszereztük a tyúkot, odatesszük főni, a vízbe pedig babérlevelet és borsszemeket teszünk. Amikor a tyúk megfőtt, kivesszük a vízből és apró darabokra szeleteljük. Amíg a tyúkkal foglalatoskodunk, az alaplébe tehetünk zöldséget minden mennyiségben és tésztát. Ezt követően nincs más dolgunk, mint visszatesszük a levesbe a húst, és fogyaszthatjuk is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek