KuriózumSaját feltételei szerint akar meghalni egy halálos beteg nő

Saját feltételei szerint akar meghalni egy halálos beteg nő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 29 éves amerikai Brittany Maynardnál 2014 januárjában diagnosztizáltak agydaganatot. Ekkor derült ki, hogy folyamatos fejfájásai nem a magas vérnyomás miatt vannak, hanem egy rosszindulatú agydaganat (gliobasztóma) váltja ki. Kezelőorvosai kezdetben azt mondták, hogy még 5-10 éve van hátra, ám néhány vizsgálattal később ez a szám 5-10 hónapra csökkent.

brittany

A nő ezután úgy döntött, hogy nem hajlandó alávetni magát a daganat akaratának, és ha mindenképp meg kell halnia, akkor méltósággal szeretne távozni, és akkor, amikor neki tetszik. Elmondása szerint nincs halálvágya, de inkább ezt az útját választja a halálnak, és a hátralévő időben azokért fog kiállni, akik hozzá hasonlóan a méltóságos halál lehetőségét szeretnék választani.

Compassion & Choices című videokampányában azért korteskedik, hogy a méltóságteljes halál törvényét (death with dignity law) elfogadó öt állam – Washington, Oregon, Montana, Vermont és Új-Mexikó – mellett további államok is vegyék fel jogrendjükbe. Brittany egyébként San Franciscóból az oregoni Portlandbe költözött.

Elmondta: egy sejtje sem kívánja a halált, élni akar, de nincs gyógymódja a betegségének, így nincs más választása. A nő, tervei szerint november elsején családja és legjobb barátai körében fogja bevenni a gyógyszert, amitől halálba szenderül, miközben kedvenc száma fog menni a háttérben.

A halála napjáig hátralévő időben Brittany minél több időt szeretne családjával tölteni, és bejárja a kedvenc helyeit.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek