KuriózumRosszul álltak a csillagok, újraforgatták a Titanic film jelenetét

Rosszul álltak a csillagok, újraforgatták a Titanic film jelenetét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kénytelen volt újraforgatni a háromdimenziós Titanic egy jelenetét James Cameron, mert egy csillagász figyelmeztette, hogy rosszul álltak a csillagok a filmben a hajó süllyedésekor.

A The Daily Telegraph online kiadásának értesülése szerint a közismerten tökéletességre törekvő filmrendező vette a fáradságot, és tényleg átdolgozta a jelenetet, amelyben a főszereplő Rose (Kate Winslet) a tengeren hánykódó uszadékfán lebeg, miután Neil deGrasse Tyson e-mailben hívta fel a figyelmét a hibára.

Az amerikai csillagász levelében megjegyezte, Cameronnak tudnia kellett volna, hogy 1912. április 15-én hajnalban, amikor a Titanic elsüllyedt, nem olyan csillagzat állt a luxusgőzös felett, amilyet az eredeti filmben Rose lát maga fölött, amikor az égre pillant.

Cameron nem volt rest, bekérte a tudóstól a tragédia idejének megfelelő pontos csillagállást, és a héten világszerte a mozikba kerülő háromdimenziós filmváltozat már a javított égboltot mutatja. Ez volt az egyetlen nagyobb technikai változtatás, amelyet az eredeti Titanic produkción végrehajtottak – írta a telegraph.co.uk.

Forrás: MTI

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek