KuriózumRobotkutya, segíts!

Robotkutya, segíts!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legújabb harcászati gépezetek néha mókásnak, néha groteszknek tűnnek számunkra, de a fronton szolgáló felebarátaink talán kevésbé tekintik humorosnak, ha képességeik igen is hasznosnak bizonyulnak.

Újabban több videót is fellelhetünk különböző videomegosztó oldalakon az ún. LS3, Robotkutya címszavak keresésével. Ez a berendezés, vagy robot, a katonák amúgy is súlyos csomagjait hivatott szállítani, igencsak elismerésre méltó tulajdonságaival.

A robotkutyát úgy tervezték, hogy városi harcokban az útjába kerülő akadályokat könnyedén legyőzze, sőt, több ember számára is képes legyen felszerelést szállítani (mindenképpen többet, mint 2 katona akár). A videón az is látható (0:36) amint egy ember belerúg robotkedvencünkbe, az pedig valóságos kutyához hasonlóan nem esik el, hanem kis botladozás után folytatja útját.

Az amerikai hadsereg egyik legnagyobb problémája, hogy a folytonos harcászati fejlesztések miatt gyalogosai túlterheltté váltak mára, és a probléma megoldását hivatalosan is az 5 legfontosabb katonai fejlesztés közé sorolták. Ennek eredménye a Legg Squad Support System, vagyis a lábas csapat támogató rendszer (LS3).

A tervek szerint 150 kg súly cipelésére is képes lesz 30 km/óra sebesség mellett, feltöltés nélkül, 24 órán keresztül, amit ki akarnak egészíteni hangfelismerő rendszerrel, valamint GPS-es nyomkövető berendezéssel.

Egyelőre a hadsereg fejlesztései közé tartozik, de talán néhány év múlva (ahogy az lenni szokott) mi magunk is vásárolhatunk egyet bevásárlásokhoz a legközelebbi szaküzletben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek