HolotropikumRiasztó számú rákos megbetegedést okozott a World Trade Center terrortámadás

Riasztó számú rákos megbetegedést okozott a World Trade Center terrortámadás

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Több mint 1000 embert, akik a World Trade Centerben vagy annak közelében dolgoztak, diagnosztizáltak rákkal a szeptember 11-i terrortámadások után, derült ki az egészségügyi intézetek közleményéből.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Az amerikai Nemzeti Munkahelyi és Egészségvédelmi Intézet közleményéből kiderült, 1,140 embert diagnosztizáltak a Wold Trade Centerhez kapcsolódó rákos megbetegedéssel. Számuk pedig egyre csak nő.

„Sokkal több esetről lehet itt szó, hiszen mi csak az államilag támogatott betegeket tudjuk számon tartani, azok, akiket magánorvos kezel, nem.” – nyilatkozta Dr. Jim Melius.

„Mivel a környéken a rákkeltő anyagok a levegőben vannak, azok, akik kitettek ennek veszélyeztetettek. Ha rákról van szó, akkor valószínűleg lesznek még esetek.” – tette hozzá.

Tina Engel, a North Shore Hospital klinika asszisztense elmondta, csak az elmúlt két hónapban 12 újabb rákos esetet diagnosztizáltak, 25 páciensnek pedig még várnak az eredményére.

A katasztrófa idején, amely pontosan 12 éve, szeptember 11-én történt, 65.000 embert érintett a toxikus szennyezettség. A Mount Sinai Medical Center tanulmányából kiderült, a World Trade Center közelében lévők 15%-al esélyesebbek arra, hogy megbetegedjenek rákban, mint azok, akiket nem ért a toxikus légszennyezés.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek