A kókuszolajról bebizonyították, hogy számtalan jótékony hatással rendelkezik, ezért ma már az egyre keresettebb termékek között találjuk, mivel a tudományos kutatások azt mutatják, hogy a kókuszolaj sok betegség ellen nagyszerűen alkalmazható.

kokuszolaj

Segít elpusztítani a fejtetveket

A leggyakrabban erős rovarirtószert szoktak ajánlani, ha valaki hajában megjelennek az apró kis élősködők. Sokkal kímélőbb és hatékonyabb megoldást nyújt a kókuszolaj, ha egy kevés ánizsolajjal összekeverjük, és azzal dörzsöljük be a fejbőrünket, hajunkat.

Csillapítja a fájdalmat

A kókuszolaj hatásosan képes megszüntetni a nem túl erős fájdalmakat, mivel gyulladáscsökkentő és érzéstelenítő hatású. Ez azért is nagyszerű hír, mivel így nem kell a különböző kémiai anyagokat tartalmazó fájdalomcsillapítókat szedni, amelyek leterhelik a szervezetet.

Sebek, égési sérülések

Ha a kókuszolajat ezüst-szulfiddal vegyítjük, gyorsabban begyógyulnak a sebek, helyrejönnek az égési sérülések. Ez az olajban rejlő erős antioxidánsoknak köszönhető, amelyek serkentik a kollagén termelődését, ezáltal a károsult bőrszövetek hamarabb rendbe jönnek. Ugyanakkor az égési fájdalmakat is enyhébbek lesznek, és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Agyserkentő

Egy 2006-ban közétett tanulmányban a szakértők arról számoltak be, hogy a kókuszolajban lévő speciális triglicerid-láncok hatására jelentős javulást értek el húsz Alzheimer-kórban szenvedő páciensnél.

Segít a tápanyagfelvételben

Egy másik pozitív tulajdonsága a kókuszolajnak, hiszen ha főzéskor ezt használjuk, az élelmiszerekben lévő tápanyagok hatékonyabban felszívódnak, és beépülnek a sejtekbe.

Gombaellenes

Rendszeresen kenegessük a gomba által megfertőzött bőrfelületet, körmöket, és a betegség hamarább elmúlik, mintha a gyógyszergyárakban kapható drága készítményeket használtuk volna.

Elősegíti a tesztoszterontermelődést és erősíti a csontokat is

Ezt is sikerült bebizonyítani, hiszen azok, akik rendszeresen használták a kókuszolajat, sikeresen késleltették a csontritkulást, és a tesztoszteron hormonszintjük is nagyobb volt az áltagosnál.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.