OtthonRendezd át a szekrényed a Feng Shui szerint!

Rendezd át a szekrényed a Feng Shui szerint!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ősi Feng Shui tanításai szerint, ahhoz hogy magadhoz vonzd a szerencsét, és elkergesd a balszerencsét, a lakásod minden zugában rendnek és tisztaságnak kell lennie. Kezd hát az újévet pozitívan, és már most csald magadhoz a szerencsét azzal, hogy átrendezed a ruhásszekrényed!

szekreny

A Feng Shui szakértői azt ajánlják, hogy a gardrób – akár a lakás többi helysége – szellős és rendezett legyen, amely melegséggel tölt el, ha kinyitod az ajtaját. Íme néhány tanács, amelyet nem árt megfogadnod:

1. Tisztíts és fess

Indíts azzal, hogy szépen kipakolsz mindent a polcokról, és kiüríted a szekrényt. Aztán kapd elő a porszívót, és távolítsd el a port és egyéb szennyeződéseket. Ezt követően, töröld át alaposan a bútort a következő oldattal: 500 milliliter langyos víz, egy kávéscsészényi ecet és néhány csepp zöldtea olaj. Nem árt, ha újrafested a ruhatárolót. Erre a célra használj világos árnyalatú festéket, amely felfrissíti a bútor kinézetét, és világosabbá teszi a teret, amelyben van. Amennyiben lehet, válassz víz-alapú festéket, vagy olyant, amely nem mérgező.

2. A szekrény legyen félig üres

Számold fel azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükséged, és igyekezz úgy visszapakolni a polcokra, hogy a szekrény a lehető legszellősebb legyen. Ne rakosgasd vissza azokat a holmikat, amelyeket sosem hordtál, vagy amelyeket már nem fogsz viselni, ugyanis a Feng Shui szerint ez balszerencsét hoz. Továbbá vigyázz az elhelyezésre is: ha cipőket is tárolsz a szekrényben, a vállfákon lévő ruhák ne érintsék azokat! Ha így rendezkedsz be a szekrényedbe, azt tapasztalhatod, hogy sokkal könnyebben megtalálsz majd mindent, amire szükséged van, illetve a rend is hosszabb ideig kitart. Hogy optikailag növeld a teret, szerelhetsz tükröt a polcok hátoldalára.

3. Rendszerezd színek és rendeltetés alapján a ruhákat

Alakítsd ki egy sorrendet a ruhák között: külön részbe rakd a pulóvereket, nadrágokat, trikókat, stb. és rendszerezd őket színek szerint. Így nemcsak átláthatóbb lesz a kirakatod, hanem még vidám hangulatú is. A cipőkkel is így járj el, odafigyelve arra, hogy az orrukkal nézzenek mindig az ajtó felé.

4. Tartsd be a Feng Shui szabályait

A szekrény bal szárnyában tartsd a hivatalos alkalmakon viselt ruháidat – ezzel a módszerrel növeled a sikered és a fejlődésre való esélyt az életben. A szekrény középső részében tárold a sportos és hétköznapi cuccaidat – így az egészséghez, hírnévhez és a karrierhez kapcsolódó szerencsét növeled. Végül a jobb oldalon helyezd el a fehérneműt és az otthoni ruháidat, hogy serkentsd a kreativitásod.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek