A magyarországi mozikban február 9-étől látható Steven Spielberg legújabb filmje, a Hadak útján (War Horses). Ez a háborús filmdráma korhű képet ad az első világháborúról, mindezt egy ló és egy serdülő fiú barátságán keresztül világítva át. A fantasztikus effektekkel, zenével tarkított film hűségről, barátságról és reményről ad tanúságot.

Egy fiú, Albert és Joey nevű lovának különleges kapcsolatáról szól a történet, amint együtt cseperednek fel, közben szoros barátság szövődik közöttük, de az első világháború kitörése elszakítja őket egymástól. Joey a csatamezőkre kerül, bátorsága és a viszontagságok révén igazi csatalóvá alakul át, de közben nem feledkezik meg kedvenc gazdájáról. A harcmezőkön csatangoló ló szemével láthatjuk a kegyetlenségekkel teli háborút. Egyik frontmezőről a másikra kerül, mindig más emberek bizalmát vívva ki, az életüket változtatva meg. A háború forgatagában a szerelmét is megtalálja, amit a nehéz körülmények miatt el is veszít. Végül elkeseredett hajszába kezd, csak vágtat a háború kelős közepén, amíg egy szöges dróthálóban nem akad a Senkiföldjén, a két ellenséges sereg közötti területen. Ekkor kerül sor a film egyik legkiemelkedőbb jelenetére: a csapdába esett ló megmentésére mennek a németek és az angolok is. Időközben Albert fiatal kora ellenére beáll katonának, Franciaországba indul hű barátja nyomában. A film első részében mintha mindenki a barátok ellen lenne, a sors mindig külön utakon indítja el őket. De a film végén, az emberek szíve, még a háborútól gyötört katonáké is megesik, és segítenek, hogy a barátok együtt térhessenek haza a háborúból.

Hátborzongató háborús részek, izzasztó, kalandos helyzetek, igaz pillanatok, dráma és vígjáték egyedi keveréke – mindez egy filmben, ami egy drasztikus kor barátságát életszerűen ábrázolja. Ez a minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást ígérő film már több kategóriában kapott jelölést.

http://www.youtube.com/watch?v=dBYHa78SrUE

Hadak útján:
Rendező: Steven Spielberg
Író: Michael Morpurgo
Forgatókönyvíró: Lee Hall, Richard Curtis
Zeneszerző: John Williams
Operatőr: Janusz Kaminski
Producer: Kathleen Kennedy, Steven Spielberg
Vágó: Michael Kahn

Szereplők:
Jeremy Irvine (Albert)
Tom Hiddleston (Nichols százados)
Benedict Cumberbatch (Stewart őrnagy)
Emily Watson (Rose Narracott)
David Thewlis (Lyons)
Toby Kebbell (Geordie)
Peter Mullan (Ted Narracott)

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.