KoktélRemény és barátság a hadak útján

Remény és barátság a hadak útján

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A magyarországi mozikban február 9-étől látható Steven Spielberg legújabb filmje, a Hadak útján (War Horses). Ez a háborús filmdráma korhű képet ad az első világháborúról, mindezt egy ló és egy serdülő fiú barátságán keresztül világítva át. A fantasztikus effektekkel, zenével tarkított film hűségről, barátságról és reményről ad tanúságot.

Egy fiú, Albert és Joey nevű lovának különleges kapcsolatáról szól a történet, amint együtt cseperednek fel, közben szoros barátság szövődik közöttük, de az első világháború kitörése elszakítja őket egymástól. Joey a csatamezőkre kerül, bátorsága és a viszontagságok révén igazi csatalóvá alakul át, de közben nem feledkezik meg kedvenc gazdájáról. A harcmezőkön csatangoló ló szemével láthatjuk a kegyetlenségekkel teli háborút. Egyik frontmezőről a másikra kerül, mindig más emberek bizalmát vívva ki, az életüket változtatva meg. A háború forgatagában a szerelmét is megtalálja, amit a nehéz körülmények miatt el is veszít. Végül elkeseredett hajszába kezd, csak vágtat a háború kelős közepén, amíg egy szöges dróthálóban nem akad a Senkiföldjén, a két ellenséges sereg közötti területen. Ekkor kerül sor a film egyik legkiemelkedőbb jelenetére: a csapdába esett ló megmentésére mennek a németek és az angolok is. Időközben Albert fiatal kora ellenére beáll katonának, Franciaországba indul hű barátja nyomában. A film első részében mintha mindenki a barátok ellen lenne, a sors mindig külön utakon indítja el őket. De a film végén, az emberek szíve, még a háborútól gyötört katonáké is megesik, és segítenek, hogy a barátok együtt térhessenek haza a háborúból.

Hátborzongató háborús részek, izzasztó, kalandos helyzetek, igaz pillanatok, dráma és vígjáték egyedi keveréke – mindez egy filmben, ami egy drasztikus kor barátságát életszerűen ábrázolja. Ez a minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást ígérő film már több kategóriában kapott jelölést.

http://www.youtube.com/watch?v=dBYHa78SrUE

Hadak útján:
Rendező: Steven Spielberg
Író: Michael Morpurgo
Forgatókönyvíró: Lee Hall, Richard Curtis
Zeneszerző: John Williams
Operatőr: Janusz Kaminski
Producer: Kathleen Kennedy, Steven Spielberg
Vágó: Michael Kahn

Szereplők:
Jeremy Irvine (Albert)
Tom Hiddleston (Nichols százados)
Benedict Cumberbatch (Stewart őrnagy)
Emily Watson (Rose Narracott)
David Thewlis (Lyons)
Toby Kebbell (Geordie)
Peter Mullan (Ted Narracott)

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek