OtthonRaktározóhelyek, melyekre még nem is gondoltál!

Raktározóhelyek, melyekre még nem is gondoltál!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A terület kihasználása sokkal értékesebb egy kicsi méterű lakásban, mint azokban a helyiségekben, ahol a tér nem luxus. Mindezek ellenére, léteznek olyan hasznos raktározási megoldások, amelyek mindkét esetben jól jönnek: te sem érzed megfojtva magad, és a beltér is szellős maradhat.

Nézz fel! Gondoltad volna, hogy az ajtó fölötti tér mennyire hasznos lehet egyszer? Legyen az a konyha-, fürdő- vagy akár a hálószoba ajtaja, a fölötte lévő teret ha néhány polccal vagy csak egy szinttel kitöltöd, máris hasznos helyet nyersz az apróságoknak, amelyeket úgysem használsz nap mint nap, vagy amelyeket csak elrejtenél a látogatók szeme elől, mint például a tisztítószereket.

Multifunkcionális mennyezet – igaz, hogy nem erőssége a diszkréció, viszont a jelenléte csak akkor tudatosul benned, ha felnézel. A hamis plafon technikával és egy szakember segítségével létrehozhatsz néhány mennyezetből kiemelkedő polcot, így sikeresen megszabadulhatsz a helyet foglaló könyvespolctól, amelyet egy felfüggesztettre cserélhetsz.

Az ágy „ládája” egy másik hely, amelyet kihasználhatsz és amellyel sok helyet spórolhatsz meg a lakásban. A mai ágymodellek már ebben a stílusban készülnek, főleg ha franciaágyról beszélünk. A matrac alatti térben pedig az ágyneműtől elkezdve könyveken, folyóiratokon át cipősdobozokig, táskákig bármit tökéletesen bepakolhatsz.

Szezám, tárulj! módra még praktikusabbá teheted a konyhád, ha a falakba beépített polcokat szerelsz. A konyha ugyanis az a hely, ahol a legtöbb dolgot kell elraktároznod, és mégis elegendő szabad helyed kell maradjon a főzéshez, egyéb feladatokhoz. A kisebb-nagyobb szekrények, fiókok mellett jól jönnek a falba illesztett bónusz polcok is.

A lépcsők is titkot – a mi esetünkben raktároznivalót rejtegethetnek. Érdemes tehát kihasználnod a lépcsőfokok alatti szabad helyet arra, hogy teret nyerj a lakásban. Ha fából készült lépcsőd van otthon, a fokok alá fiókokat szúrhatsz be, amelyek cipőtartónak, ruhatartónak vagy akármilyen egyéb tárgynak biztosítanak remek „lakóhelyet”.

Te miként takarékoskodsz otthon a térrel?

Fotók: apartmenttherapy.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek