KuriózumPuzsér Róbert: "Nem hiszem, hogy hőst kellene csinálni Suhajda Szilárdból, mert nem...

Puzsér Róbert: „Nem hiszem, hogy hőst kellene csinálni Suhajda Szilárdból, mert nem volt az”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egész országot megrázta Suhajda Szilárd hegymászó halála, aki a Mount Everest megmászása közben tűnt el. A hegymászó másfél hete tűnt el a hegyen, azóta senki sem látta, családja és hozzátartozói, barátai is elhunytnak tekintik, családja utolsó kívánsága az volt, ha meg is találják, nem hozzák haza, a hegyen marad.

Többek között Suhajda Szilárd tragédiája volt a téma a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában is, Puzsér Róbert rettenetesnek tartja a hegymászó halálát, szerinte nem kellene belőle példaképet fabrikálni.

„Nem hiszem, hogy hőst kéne csinálni Suhajda Szilárdból, mert nem volt az, nem fedezett fel semmit, a tevékenységének nem volt látható közhaszna” – nyilatkozta az adásban Puzsér Róbert, hozzátette, a bulvármédia úgy támadt rá a hírre, mint a hiéna a döghúsra.

„Suhajda Szilárd a maga kedvére, a maga élményére ment fel az Everestre, és pontosan tisztában volt ennek a kockázatával. Nyilvánvaló, hogy jár a kegyelet és a részvét is. Azt hiszem, elsősorban a hozzátartozóinak. Nem gondolom, hogy a részvétlenség elfogadható akármilyen szenvedély esetében, ha az illető belehal” – fejtette ki a kritikus.

„Azt gondolom, hogy példaképet sem kell fabrikálni belőle” – tette hozzá Puzsér Róbert, majd kifejtette, hogy az ember könnyen belehalhat a szenvedélyébe, a függőségeibe, és érdemes választani, hogy az ember a családjának, a hozzátartozóinak, gyerekeinek szánja oda magát, vagy igazán a szenvedélyének.

Puzsér szerint, ha az ember nem dönt, akkor előbb utóbb a sors teszi meg helyette.

„Van az a mondás, hogy addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik” – tette hozzá.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban lehet megnézni!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek