Kuriózum"Putreszcin" - a halál illata! Megérzik az emberek (is) ha közeleg a...

„Putreszcin” – a halál illata! Megérzik az emberek (is) ha közeleg a vég?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Állítólag minél közelebb kerül valaki a halálhoz, annál kevésbé kezd félni tőle, sőt, néhány nappal azelőtt már megérzi a végzetes pillanat eljövetelét is. Nemrég felfedezték azt a testrészt, amely megérzi a halál közeledtét.

Eddig csak az állatokról tudták, hogy megérzik a halált, hiszen például a kutyák erős vonyítással jelezték a halál közeledtét, de mostanra már az is bebizonyosodott, hogy az ember is képes arra, hogy megérezze a vég közeledtét.

Eddig is voltak már olyan feltételezések, hogy bizonyos személyek, akik fejlettebb hatodik érzékkel rendelkeznek, megérzik a haláluk pillanatát, így ők akár el is tudnak búcsúzni szeretteiktől, mielőtt itt hagynák a földet.

A Kent Egyetem Pszichológiai Tanszékén végzett kutatás alapján bebizonyosodott, hogy az ember valóban érzi azt, hogy mikor fog meghalni.

A halál folyamatában vizsgálták az emberi szervezetet, így derült ki, hogy a szervek összeomlása után, a bomlási folyamatban putreszcin szabadul fel. Az emberi érzékek nem, de a tudatalatti viszont nagyon is jól ismeri ezt a szagot, és így teljes mértékben tisztában leszünk azzal, amikor a vég közeleg.

Arnaud Wisman a kutatás vezetője víz, ammónia és putreszcin segítségével kísérletezett. A résztvevők mindhárom szag hatására valamilyen erős negatív érzelemre asszociáltak, a tudatalatti azonosította a szagot.

A putreszcin érzékelése után az emberek azonnal elhagyták a helyiséget, mert valami nagy veszélyt éreztek. Mindez azt jelenti, hogy az emberi agy felismeri a halál közeledtének illatát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek