HolotropikumPszichés okok, amik megakadályozzák, hogy valaki lefogyjon!

Pszichés okok, amik megakadályozzák, hogy valaki lefogyjon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Pszichés okok, amik megakadályozzák, hogy valaki megszabadulhasson a súlyfölöslegétől!

Pszichés okok, amik megakadályozzák, hogy valaki lefogyjon!

A fogyókúra betartása csak egy része annak, hogy sikeresen megszabadulj a fölösleges kilóktól, az érzelmek, lelki okok is sokat számítanak. A pszichológusok szerint sok fogyókúrázó nem tudja lebontani a lelke mélyén emelt pszichés falakat, ezért a kilókkal folytatott harc akár évekig is elhúzódhat anélkül, hogy látványos változás következett volna be.

Most lássuk azokat a pszichés okokat, amelyek megakadályozzák az elhízott embereket a fogyásban!

1. Testsúlyukat ürügyként felhasználva, elhalasztanak fontos dolgokat

Milyen remek kifogás: “Úgy szeretnék megtanulni táncolni, de nézz rám, mekkora vagyok, ilyen testtel nem fog menni. Ha majd lefogyok, akkor igen, és minden este én leszek a táncparkett ördöge”.

Egészen addig minden kezdeményezést elnapolnak. Ezek mellett, amikor a fogyást is elhalasztják visszatérnek saját komfortzónájukhoz.

2. A súlyproblémával magukra hívják mások figyelmét

Érdekes, hogy egyes túlsúlyos személyek úgy akarnak a figyelem középpontjába kerülni, hogy folyamatosan arról beszélnek, hogy milyen nehéz betartani a diétát, vagy annyira fárasztó a mozgás, és még egy deka se ment le róluk. És pont emiatt, tudat alatt nem is akarnak lefogyni.

3. Az evéssel el lehet terelni a nemkívánatos gondolatokat

A legtöbb stresszes ember evéssel igyekszik elterelni a gondolatait arról, hogy milyen kövér, ezért szinte esélye sincs, hogy lefogyjon. Addig, amíg el nem fogadja önmagát, és nem kezd lépéseket tenni, hogy megszabaduljon a negatív, romboló gondolatoktól, nem fog kevesebbet mutatni a mérleg nyelve.

4. Önbizalomhiány

Ha nincs valakinek kellő önbizalma, akaratereje, és nem akar változtatni ott legbelül az életén, akkor nem is tud megszabadulni a súlyfölöslegtől. Az nem jó hozzáállás, hogy “anyukám is ilyen kövér volt, én is ilyen vagyok”. Meg kell találni a belső lelki erőt, és utána már lehet a fogyáson gondolkodni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek